Mülayim Tepede tarih fışkırdı

Kültür Yayın: 14 Mart 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 14.03.2020 17:28:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2664 okunma
Google News

 Mülayim Tepede tarih fışkırdı

 

GÖRÜNTÜLÜ 

 

 Yeşil alan konusunda Tavşanlı'nın göz bebeği Mülayim Tepe sil baştan yenilendi. Havuz, yürüyüş yolları, kemelyalar ve sosyal donatıların işleri bitirilirken yüklenici firma kısa süre zarfında peyzaj çalışmalarına start verecek.
Belediye Başkanı Mustafa Güler, Başkan Yardımcıları Naci Erarslan, Mehmet Ali Akar ve ilgili birim amirleri incelemelerde bulunarak firma sorumlularından son durum hakkında bilgi aldı.
Bu arada Mülayim Tepe'de bulunan tarihi kalıntıların peyzaj alanında sergilenmesi, Mülayim dışına çıkartılmaması için Belediye Başkanı Mustafa Güler'in talebi üzerine Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan uzmanlar ilçeye gelerek alanda inceleme yaptı.
Kurul Uzmanları Egemen Batu Varol ve Özay Demir'e bilgiler veren Belediye Başkanı Mustafa Güler "Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma tarihi taşların, projesini tamamladığımız Mülayim Tepe'mizde kalmasını istiyoruz. İnşallah Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'da bu yönde karar alacaktır. Uzman arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.