MURATDAĞI TERMAL KAYAK MERKEZİ

Turizm Yayın: 14 Ağustos 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 14.08.2017 09:52:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3307 okunma
Google News

MURATDAĞI TERMAL KAYAK MERKEZİ’NDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Doğal güzellikleri ile ünlü Muratdağı Termal Kayak Merkezi’nde verandalı ve seyir teraslı ahşap kafeterya hizmete açılarak, kayak merkezi ulaşım yolu ve Muratdağı Barajı yapım çalışmaları hızla devam etmektedir.

Muratdağı Termal Kayak Merkezi’nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu; “Muratdağı Termal Kayak Merkezi’nde yeni yapılan idari bina ve marketin yanındaki bulunan alana yapımı tamamlanan verandalı ve seyir teraslı ahşap emprenye kaplama ile inşa edilen Teras Kafe hizmet vermeye başlamıştır.

Gediz Belediyesi Muratdağı Sosyal Tesisleri adı altında hizmete açılan seyir teraslı kafeterya vatandaşların güzel vakit geçirebilmesi adına değişik bir konsepte tasarlandı. Genci yaşlısı her yaşa hitap edecek nitelikte olan kafeteryada kahvaltı çeşitleri, ızgara çeşitleri, fast food çeşitleri, sıcak ve soğuk içecekler yer almaktadır. Tatil için Muratdağına gelen vatandaşlarımız yeni yapılan kafeteryanın seyir terasında eşsiz doğa manzarasıyla dinlenerek aileleriyle birlikte hoş vakit geçirebileceklerdir.

Yol yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Saraoğlu; Muratdağı Termal Kayak Merkezine,  Kıcıroğlu Yaylası ile Kayak Merkezi ulaşım yoluna 6 m eninde,  4 km uzunluğunda toplamda 24.000 m2’lik yol küp zar taş ve 8.000 m beton bordür, menfez ve drenaj hatları döşenerek, yol temel ve sanat yapıları ihale edilerek yapımı devam etmektedir.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gediz’de inşa edilen Muratdağı Barajı’nda çalışmalar hızla devam etmektedir.

İlçemiz Gümüşlü Köyü’nde kil çekirdekli kum çakıl dolgu tipinde ve temelden 55 metre yüksekliğinde inşa edilen Muratdağı Barajı’nın gövde sıyırma kazıları, derivasyon ve dolu savak imalatları tamamlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun belirttiği gibi Barajın hizmete alınmasıyla milli ekonomiye 31 milyon TL katkı sağlayarak yöre halkı için büyük önem arz eden baraj ile 31 bin 450 dekar zirai araziyi modern sulama sistemine kavuşması planlanmaktadır. İnşaat çalışmaları hızla devam eden Muratdağı Barajının en kısa zamanda tamamlanarak çiftçilerimizin hizmetine sunulacaktır.

Muratdağı yatırım planları doğrultusunda gerçekleştirilmekte olan yatırımlarla geleceğin termal turizm merkezi olacaktır.” açıklamasında bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.