Naldöken mağarasına muhtarlarla inceleme

Turizm Yayın: 08 Kasım 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 08.11.2017 09:25:25
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
4138 okunma
Google News

Naldöken mağarasına muhtarlarla inceleme

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Elmaağacı köyü sınırlarında yer alan Naldöken yer altı mağarasına inceleme gerçekleştirildi.

Kaymakam Yüksel Kara, Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Çelebi ve yönetimi, Jandarma Komutanı Binbaşı Tuğrul Demiryürek, Kaymakamlık Özel Kalem Müdürü Hasan Hüseyin Taktakoğlu, Elmaağacı Köyü ve Eşen Köyü muhtarı mağarada incelemelerde bulundular.

Naldöken mağarası, astım hastalığına da iyi gelebileceği düşüncesi ile Kütahya İl Genel Meclisi İhtisas Komisyonunca 1 . Derece Doğal (Tabii) Sit niteliğindeki ender bulunan mağaralardan olduğundan kanun gereği aynen korunmasına ve ilgili kurumların raporları doğrultusunda mağaranın Maden Teknik Araştırma Genel Müdürlüğünce incelenmesi geçtiğimiz yıllarda kararı alınmıştı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.