Neden Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi

Siyaset Yayın: 15 Mart 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 15.03.2017 15:09:17
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3519 okunma
Google News

Kütahya'da, 'Neden Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi' konulu faransta konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Büyüyen Türkiye'nin daralan ve büzülen, kendi halinde kalan bir anayasası olmaz" dedi.

15 Temmuz'u bir milat olarak kabul ettiklerini belirten Yıldız, "15 Temmuz'u bir milat olarak kabul edersek, ufkumuzdaki insan tipini değiştiren bir yapı içerisinde, insanların birbirlerine olan güvenlerini bile sarstığı, birbirine daha çok şüpheyle baktığı ve birbirini araştırma içerisinde htiği bir 15 Temmuz sonrasında bu konuşmayı yapıyoruz. Dünyanın gayri safi yurtdışı hasılası 77 trilyon dolardır. Birçok açıdan baktığımızda Türkiye ekonomik büyüklük, nüfus, enerji üretimi, tüketimi ve ulaşım gibi birçok sektörden baktığımızda dünyanın yüzde 1'idir ama özgül ağırlığının yüzde 1'den daha fazla olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Büyüyen Türkiye'nin daralan ve büzülen, kendi halinde kalan bir anayasasının olamayacağını kaydeden Taner Yıldız, "16 Nisan'da seçme ve seçilme haklarıyla beraber gireceğimiz bu referandum , yalnızca bir seçim olmayacak ve yalnızca bir partinin tercihi şeklinde olmayacak. Bu tarz anayasa değişiklikleri en son 1982 yılında yapılmıştı. Her 30-35 yılda ancak bir yapılabiliyor. O da, o denli bir gücü bir yere yoğunlaştırabilirseniz. O yüzden burada tercihlere ve Türkiye'nin gelişimine sınır koyacak değerler ile ilerlemesini sağlayacak yapı arasında bir tercih yapılacak. Bazen maalesef çok garip ve çok kompleks meseleleri bir kelimeye sığdırmak zorunda kalabilirsiniz. Evet veya hayır ama onun simgelediği ve bahsettiği çok daha geniş konular vardır. O yüzden bunların hepsini doğru bir şekilde yönetmemiz lazım. Gençlere bu Türkiye'yi daha doğru bir şekilde bırakıp daha ileriye götürebilmeniz lazım" diye konuştu.

Konferansı Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral ve vatandaşlar izledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.