ODALAR VE BORSA MÜŞTEREK TOPLANTISI

ODALAR VE BORSA MÜŞTEREK TOPLANTISI

Ekonomi Yayın: 23 Kasım 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 23.11.2016 08:12:48
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3633 okunma
Google News

 

Kütahya ili ve ilçeleri oda ve borsa müşterek toplantısı Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Yoncalı’da Otel’de Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in katılımıyla yapıldı.

Kütahya ili Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsası Müşterek Yönetim Kurulu Toplantısı'na başta Vali Ahmet Hamdi Nayir olmak üzere Vali Yardımcısı Yüksel Kara, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Necati Gültekin, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Efe, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu ve üyeleri ile STK Temsilcileri katıldı.

“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Mustafa Uysal’ın sunumu ile gerçekleşen toplantıda konuşan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir işbirliğine dikkat çekti. Vali Nayir, “Benden önce konuşan arkadaşlardan anladım ki yalnızca ilçelerimizi, ilimizi, bölgemizi değil, ülkemizi ve dünyamızı hesaba alan değerlendirmelerle yola çıkılıp bir yol haritası çıkarılmaya çalışılıyor. İstişare önemli. Danışan dağ aşmış, danışmayan düz ovada şaşmış sözümüzün bir gereği olarak problemlerimizi mutlaka danışarak aşabileceğimizi biliyorum. Şikayetler elbette olacak ama kimse rüzgardan şikayet etmeyip yelkenini kullanmasını bilecek ki hedefimize varmış olalım. Bizim, üretim yapan, başarılı olan, katma değer oluşturan güzel örneklere her zaman ihtiyacımız var. Birbirimizin eteğinden çekmeden, birbirimize omuz verip yükselterek daha iyiyi, daha güzeli bulma imkanımız var” diye konuştu.

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe; “ Bizler STK’yız (Sivil Toplum Kuruluşları). STK olarak da iki görevimiz var. Bir tanesi üyelerimize hizmettir. İkincisi ise bulunduğumuz bölgedeki kamu yararına olan kamu menfaatine olan her ne varsa onlar üzerine çalışma yapmak, fikir üretmek, gerekli yerlerde lobi kazandırarak, ikili ilişkiler ile bölgeye kazanımlar elde etmektir. Biz inanıyoruz ki Nafi Başkanımız başkanlığında Ankara’da ve diğer illerde bunu en güzel şekilde birlik beraberlik içerisinde yapıyoruz. Kütahya’da birlik ve beraberlik ile yapamayacağımız yoktur. İlimiz zenginleşir göç vermeyiz. Birlik ve beraberliği de en iyi şekilde sağlayacağımızı düşünüyorum.”

Daha sonra Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhami Aydın yaptığı uzun konuşmada yapılan yatırımları ve yapılması gereken yatırımların önemini değerlendirdi.

Tavşanlı Belediye Başkanı ise “ Şu anki temsil ettiğim siyasi partinin idare ettiği hükümet ve Türkiye Cumhuriyeti’nin başındaki insanlar tarafından her bir bölgenin sorunlarının kalkınma ajansları tarafından STK’lar tarafından, etkin ve yetkin birimler tarafından tespit edildiğini ve onlarla ilgili çözümlerin neler olabileceği konusunu 2023’e güç ve 2071’e en iyi şekilde gidildiğini düşünüyoruz.”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği mevzuatı çerçevesinde, il sınırları içerisinde bulunan oda ve borsaların bir araya geldiği toplantıda genel istişarede bulunuldu, üyelerin sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.