Öğrenciler Bahar bayramı ile eğlendiler

Kültür Yayın: 22 Mart 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 22.03.2017 23:41:14
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
6496 okunma
Google News

 Öğrenciler Bahar bayramı ile eğlendiler

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Nevruz kutlamalarını öğrenciler öğretmenleriyle birlikte yaşadı.

Ateş üzerinden atlayan öğrenciler çuval, ağızda kaşıkla yumurta taşıma, balon patlatma ve yoğurt yemede yarıştı. Öğrencilerine eşlik eden öğretmenlerle, Okul Aile Birliği ve bazı veliler daha sonra geçtiğimiz günlerde kesilen 4 adet adak kurbandan kendi elleriyle et, pilav, ayran ikramında bulundu.

Baharın gelişini temsil eden Nevruz Bayramı nedeniyle İbn- i Sina Teknik ve Anadolu Lisesi'nde okul öğrencileri ve isteyen herkes örs üzerinde çekiçle demir dövdü.

Yakılan Nevruz ateşi üzerinden atlayan öğrenciler daha sonra çuval, ağızda kaşıkla yumurta taşıma, yoğurt, elma yeme ve ayaklarda müzik eşliğinde balon patlatmada yarıştı. Dumlupınar Üniversitesi Ata sporu okçuluk ekibi ok atma gösterisi gerçekleştirdi.

Daha sonra Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan et, pilav ve ayrandan oluşan yemeği öğretmenler, Okul Aile Birliği üyeleri ve bazı velilerin dağıttı. Etkinlikte öğretmen, öğrenci, veli dayanışması ve kaynaşmasının en güzel örneği sergilendi.

Öğrenciler hep birlikte program sonunda canlı müzik eşliğinde yöresel oyunlar oynadılar.

Öğrenciler gerçekleştirilen etkinlikten oldukça mutlu olduklarını söylediler.

Törene ilçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.