ÖĞRENCİLERE BİSİKLET DAĞITILDI, PROTOKOL PEDAL ÇEVİRDİ

Sağlık Yayın: 26 Nisan 2016 - Salı - Güncelleme: 26.04.2016 09:06:33
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3367 okunma
Google News

ÖĞRENCİLERE BİSİKLET DAĞITILDI, PROTOKOL PEDAL ÇEVİRDİ
Sağlık Bakanlığı'nın 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı' kapsamında Kütahya’da öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

Zafer Meydanı’nda düzenlenen törene Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcıları Yüksel Kara, Rıza Gençoğlu, Aytaç Akgül, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Halk Sağlığı Müdürü Ali Güvey sağlıklı yaşamın üç unsuru olduğunu ifade etti. Güvey, “Sağlıklı ve dengeli beslenmeli, hareket etmeli ve bağımlılık yapan maddelerden uzak durmalıyız. Çağımızın en büyük sorunu hareketsizliğe çare noktasında bisiklet dağıtımı gerçekleştireceğiz. Sağlık yatırımlarına katkılarından dolayı Valimiz Sayın Şerif Yılmaz’a, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Harekete geçin, pedal çevirin.” dedi.

BAŞKAN KAMİL SARAÇOĞLU: BİSİKLET YOLLARINI HAYATA GEÇİRİYORUZ

Bisiklet yolları için çalışmalara başlandığını kaydeden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Kütahya’da bisiklet yollarını hayata geçireceğiz. İmar işlerimizle beraber Fatih Mehmet Bulvarı’ndan Germiyan Kampüsü’ne kadar 5 km gidiş, 5 km geliş bir bisiklet yolu projemiz var. Oradaki istasyonlarda hazır bulunan bisikletleri kart sistemleri ile kullanabileceksiniz. Kütahya’nın değişik bölgelerinde bisiklet yolları oluşturarak sağlıklı bir nesil yetiştirme, sağlıklı bir toplum olma konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ VURAL KAVUNCU: TÜM ŞEHRİ BİSİKLET YOLLARIYLA GEZMEK TEK ARZUMUZ

‘Bisikleti eski itibarına kavuşturmaya çalışıyoruz’ diyen Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, “Her ortaokul ve ilkokuldan bir öğrencimize bisiklet dağıtacağız. Bizler toplumun daha sağlıklı olması için hareketliliğin gerekliliğine inanıyoruz. Sporun toplumumuzda bir kültür olması için bir zemin hazırlamaya çalışıyoruz. Artık bisiklete binmek bir ayıp ya da çekince olarak görülmemelidir. Eskiden ailelerimizin vazgeçilmeziydi. Bunu yeniden yaşatmalıyız. En sağlıklı yöntem budur. Bunun için de bisiklet yollarına destek veriyoruz. Bütün şehri bisikletle dolaşabileceğimiz yollar tek arzumuz.” ifadelerini kullandı.

VALİ ŞERİF YILMAZ: 990 ADET BİSİKLET DAĞITILACAK

Kütahya’da 990 adet bisiklet dağıtılacağını ifade eden Vali Şerif Yılmaz, “Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında Türkiye’nin diğer illerinde olduğu gibi Kütahya’da da Sağlık Bakanlığımızın tahsis ettiği bisikletleri gençlerimize dağıtacağız. Mayıs ayının başına kadar Kütahya’da 990 tane bisiklet dağıtılacak. Bisikletlerden 180 tanesini Dumlupınar Üniversitesi’ndeki gençlerimize verdik. Bisiklet yolları kısa sürede tamamlanacak. Üniversitede okuyan gençlerimizin kampüs içerisinde bisiklet kullanmasını sağlamış olacağız. Sağlıklı yaşam için bu pedalları çevirmeliyiz. Sporun her türlüsüne mutlaka erişmemiz gerekiyor. Bu açıdan baktığımızda Sağlık Bakanlığımızın görevi sadece hasta vatandaşlarımızı tedavi etmek değil, vatandaşımız hastalanmadan önce hasta olmaması için çalışma yapmak, gerekli zemini hazırlamaktır. Bu bağlamda dağıtılan bisikletler halkımızın sağlıklı yaşamı yakalaması için yapılan bir çalışmadır. Bisikleti sadece küçüklerimiz değil, büyüklerimiz de kullansın. Bizim en büyük sorunlarımızdan biri Kütahya gibi şehir içi trafiğin yoğun olduğu, sokakların dar olduğu illerde araç kullanmak. Bundan yavaş yavaş vazgeçmeliyiz.” diye konuştu.

Vali Şerif Yılmaz beraberindeki protokol üyeleri konuşmalarının ardından bisikletleri öğrencilere teslim etti. Sağlık Bakanlığı'nın 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı' kapsamında düzenlenen bisiklet dağıtım töreni Vali Şerif Yılmaz ile Kütahya il protokolünün bisiklet turuyla devam etti.
 
Renkli görüntülerin yaşandığı bisiklet turu sonrası Vali Şerif Yılmaz, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ile 112 Acil Servisi tarafından kurulan stantları gezdi, vatandaşa diş fırçası ile diş macunu dağıttı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.