Öğretmenler Günü sebebiyle

Gündem Yayın: 25 Kasım 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 25.11.2019 14:11:43
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3163 okunma
Google News

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman’ın katılımıyla DPÜ’de program düzenlendi. 
 
Eğitim Fakültesi Mavi Salonda düzenlenen etkinliğe Vali Toraman'ın yanı sıra Kütahya Belediye Başkan Vekili Salih Özden, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Terzi, akademisyenler, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

“SİZLERE GÜVENİYORUZ”

İnsanlığın öğretmenlere olan ihtiyacına vurgu yapan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, “İnsanı kaybedersek, toplumu kaybederiz, geleceği kaybederiz. Günümüzde teknolojik gelişmelerle teknolojiye bağlı güç dengeleri sürekli değişiyor ama insani değerlerini kaybeden ülkelerin geri dönüşü olamaz. Bizim milletimiz bu anlamda değerlerini yitirmeyen milletlerden biri. Bu yolda sizlere de çok güveniyoruz. Her gününüzün bu ülkeye ve insanlığa hizmet etme aşkıyla geçmesini diliyorum" dedi.
 
“ÖĞRETMEN YETİŞTİRME HAMLESİ DÜNYADA ÖRNEK OLDU”

Türk milli eğitim sisteminde en önemli hamlenin öğretmen yetiştirme üzerine yapıldığını belirten Vali Toraman, “Bu hamle o kadar başarılı oldu dünyanın birçok ülkesi ile mukayese ettiğinizde yurdumuzda gıpta edilecek bir manzara oluştu. Öğretmenlerimiz, yurdun dört bir yanına idealleri ile beraber ilgisiyle, tecrübesiyle gitti ve gittikleri her yerde, en ücra köşede dahi rol model oldular. Üstelik yalnızca kendilerine emanet edilen çocuklara değil toplumu da eğittiler ve toplumda çok saygın bir konuma yerleştiler. Hatta bu meslekten emekli olanlar yine aynı saygıyı görmeye devam ettiler” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLİĞİ İTİBAR OLARAK EN ÜST NOKTAYA TAŞIMALIYIZ”

Öğretmenlere gösterilen saygının başarıdaki rolüne vurgu yapan Vali Toraman, “Hepimize düşen vazife öğretmenlik mesleğini itibar olarak en üst noktaya taşımak” dedi. 

“ÜLKENİN GELECEĞİNİ İNŞA EDECEKSİNİZ”

Öğretmen adaylarına da seslenen Vali Toraman, “İnanıyoruz ki öğretmen olduğunuzda bu mesleği en iyi şekilde icra edeceksiniz.  Ülkenin geleceğini inşa edeceksiniz.  Bugün yetiştireceğiniz çocuklarımız ülkemizin 2053 hedefine ulaşmasına katkı sunacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un mesajı sunuldu, öğrenciler şiirlerini okudu. 

Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Dr. Metin Demir'in moderatörlüğünde, Kütahya Belediye Başkan Vekili Salih Özden, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve eğitimci Ayhan Korkmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı Öğretmenlik Mesleği konulu panelle devam eden etkinlik Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu Grup Akortsuzlar’ın konseriyle sona erdi. 

VALİ TORAMAN, “BULUŞMA 2” İSİMLİ KARMA RESİM SERGİSİ AÇILIŞINA KATILDI

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, etkinliğin ardından DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Buluşma 2” isimli karma resim sergisinin açılışına katıldı. 

“GSF BULUNDUĞU ŞEHİR İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS”

Öğretim elemanları ile mezun akademisyenler tarafından hazırlanan serginin açılışında konuşan Vali Dr. Ömer Toraman, “Dumlupınar Üniversitesi çok sayıda akademisyen ve öğrenciye sahip, yıllar içerisinde çok sayıda mezun vermiş köklü bir üniversite. Güzel Sanatlar Fakültesine sahip olması DPÜ için bir şans. Bu fakültelerin üniversite, şehir ve ülkemiz için varlığı büyük bir kazanç. Kütahya tarihi boyunca sanatı ve sanatçıyı himaye etmiş, eser üretmelerine destek olmuş. Fakültemizin daha çok kamusal alana dokunmasını istiyor, buna imkan sunmaya çalışıyoruz” dedi. 

Sanatçıları tebrik eden Vali Toraman, emeği geçenlere teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.