ÖLÇÜLER VE AYARLAR KANUNU

Ekonomi Yayın: 18 Ocak 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 18.01.2017 11:29:18
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4052 okunma
Google News

KÜTAHYA VALİLİĞİ’NDEN YAPILAN DUYURUDA TAVŞANLILI İŞLETMELER VE ESNAF ÖLÇÜLER VE AYARLAR KANUNU GEREĞİNCE YAPILMASI GEREKEN MUAYENE KONUSUNDA UYARILDI.

Kütahya Valiliği tarafından yapılan duyuruda Tavşanlılı işletmeler kullandıkları tartı aletleri konusunda Ölçüler ve Ayarlar Kanunu gereğince yapılması gereken muayene konusunda uyarıldı. Son başvuru tarihinin 28 Şubat 2017 olduğu hatırlatılan duyuruda beyanname doldurmayan esnaflara idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin kamu yararına uygun olarak kullanımının sağlanılması, muayenesi ve damgalanması işlemleri çerçevesinde, periyodik muayene müracaatında bulunmayanlara bin 835 TL idari para cezası uygulanacak.

28 Şubat Salı günü mesai bitimine kadar başvuruların alınacağının belirtildiği yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Akaryakıt satış istasyonlarında kullanılmakta olan akaryakıt ve LPG sayaçları, tartım işinde kullanılan vasıta baskülleri periyodik muayene müracaatları Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne yapılacaktır. Ticarete konu olan tartım işlerinde kullanılan kuyumcu, eczane ve alış veriş merkezlerindeki teraziler ticari taksilerdeki taksimetreler ile ticari araçlarda kullanılan topograflar kullanıcılarının periyodik muayeneleri için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yetkilendirmiş olduğu muayene servislerine 28 Şubat 2017 tarihine kadar beyanname vermesi gerekmektedir. Aksi halde beyanname vermeyen esnafımız hakkımda 3516 sayılı ölçüler ve ayar kanunun 15. maddesi gereği idari para cezası işlemi yapılacaktır”

 

Ayrıca İdari para cezası uygulanan ve tutanakla tespit edilen uygunsuzluğun tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde ortadan kaldırılmaması halinde bu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar veriliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.