Onur Düvenli , En hijyen ortamlardan bir tanesi berber ve kuaförler

Yaşam Yayın: 04 Haziran 2020 - Perşembe - Güncelleme: 04.06.2020 16:24:36
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2685 okunma
Google News

 

YAPILAN DEZENFEKTE İLE EN HİJYEN YERLERDEN BİR TANESİ BERBER VE KUAFÖRLER

 

TUNA İŞLEYEN / GÖRÜNTÜLÜ 

 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 14 gün karantinada kalan berber ve kuaförler tekrar çalışmaya başladı. 

Tavşanlı Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Onur Düvenli meslektaşları ile birlikte 14 gün karantinadan sonra tekrar faaliyete geçtiklerini söyledi. 

Onur Düvenli yapmış olduğu açıklamada bugünlerde gidilebilecek en hijyen yerlerin berber ve kuaförler olduğunu vurgulayarak şunları söyledi; " Geçtiğimiz günlerde İç İşleri Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu genelge ile Türkiye geneli tüm berber ve kuaförlerin denetlenmesine karar verilmişti. Bu denetimler ilçemizde yapıldığı sırada sağlık görevlisinin testi pozitif çıkmıştı. Bundan dolayı hiçbir meslektaşımızda sorun olmadığı halde tedbir amaçlı 14 gün karantinada kalınmıştı. Şimdi tekrar sağlıklı bir şekilde gereken tedbirleri de alarak çalışmaya başladık. Hiçbir şekilde üstüne basarak söylemek istiyorum ki berber ve kuaförlerimizde virüs söz konusu değildir. Şu anda gündelik yaşantımızda en hijyenik yerlerden olanın en başında salonlarımız gelmektedir. Belediyemiz ve Kaymakamlığımız tarafından bizlere sağlanan dezenfektasyonlar ile her müşteriden sonra koltuklarımız, tezgahlarımız, kullanmış olduğumuz araç ve gereçlerimiz itina ile dezenfekte edilmektedir. Her müşterimiz için tek kullanımlık havlu ve önlükler de kullanmaktayız. Hiç bir şekilde salonlarımızda sıkıntılarımız yoktur. Bugünlerde gidilebilecek ortamlar  berberler ve kuaförlerdir."

Berber ve Kuaförlerden Ercan Öz ise, " Tavşanlımızda denetimler yapıldığı sırada tedbir amaçlı 14 gün karantina altına alındık. Fakat bu süreçte karantina altına alınan tüm meslektaşlarımız da negatif sonuç aldı. Bu süreç sonunda tekrar işyerlerimizi açtık ve en iyi şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Halkımız gönül rahatlığı ile traş olabilir." dedi.

Traş için kuaför salonuna gelen müşterilerden Mustafa Nuri Özer ise, " Berberlerimiz karantina sürecinden çıktı. Uzun zamandan bu yana traş olamıyordum. Şimdi çok mutluyum."dedi.

Karantinada kalan Berber ve Kuaförlerden Mehmet Ali Şenol ise, oda başkanına sürecin başından sonuna kadar üyelerine destekte bulunmasından dolayı hediye takdiminde bulundu. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.