Organ Bağışı Bilgilendirme Paneli

Organ Bağışı Bilgilendirme Paneli

Sağlık Yayın: 06 Kasım 2015 - Cuma - Güncelleme: 06.11.2015 17:39:42
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3175 okunma
Google News
Kütahya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin katkılarıyla düzenlenen 'Organ Bağışı Bilgilendirme Paneli' gerçekleştirildi.
 
DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen panele Vali  Şerif Yılmaz, Kütahya Milletvekili Prof. Dr.  Vural Kavuncu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali Yardımcıları Hüdayar Mete Buhara ile Rıza Gençoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Zehir, akademisyenler, bazı daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.
 
"KÜTAHYA'DA NAKİL İŞLEMLERİ İÇİN ALTYAPI BİTMEK ÜZERE"
 
Organ naklinin Kütahya'da da gerçekleştirileceğini ve bunun için gerekli altyapının tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden   Yılmaz, "Bir böbreğimiz eğer bir insanı yaşatacaksa bunun anlamını düşünün, onun sıkıntısını çeken, haftada 3-4 gün diyalize giden, kolunda damar kalmayan bir insanın, bu durumdan normal bir hayata geçtiğini düşünün, onun yaşayacağı mutluluk herhalde tarif edilemez. Ben o açıdan organ bağışı ile ilgili bu hassasiyetin kamuoyu ile paylaşılmasında bu toplantıların çok büyük katkısı olacağını, tekrar gündeme geleceğini, insanlarımızın belki bir kişiye vesile olacağını düşünerekten yapılan böyle bir çalışmadan dolayı hem Üniversitemizi hem Tıp Fakültemizi hem Kamu Hastaneler Birliğimizi ve emeği geçen tüm arkadaşları kutluyorum. İnşallah kısa bir zaman sonra nakiller ilimizde de gerçekleşecek. Bunun altyapısı bitmek üzere, insan gücümüz de var, inşallah bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu hep beraber yaşarız" diye konuştu.
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.