ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSİYERLERİNE BELGELERİ VERİLDİ

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSİYERLERİNE BELGELERİ VERİLDİ

Yaşam Yayın: 08 Şubat 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 08.02.2016 13:44:19
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3138 okunma
Google News

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve İş-Kur işbirliği ile düzenlenen Organik Manda Yetiştiriciliği Kursu’na 74 kişi katıldı.  
  Kursu başarıyla tamamlayan üreticiler için sertifika töreni düzenlenirken Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı’da ekonominin güçlendiğini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
  Tepecik Beldesinde manda sütünden üretilen ürünlerin satışı her geçen gün artış gösteriyor. Tavşanlı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve İş- Kur işbirliğinde Organik Manda Yetiştiriciliği Kursu gerçekleştirildi. Kursu başarıyla tamamlayan 74 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, burada yaptığı konuşmada ekonomik gelişime dikkat çekti. Başkan Güler “Ülke genelinde girişimcilik ruhunun güçlenmesi için yapılan organizasyonların destelenmesi gerekiyor. İlçemizde tarım ve hayvancılığın güçlendiğini görmek son derece memnuniyet verici. Tavşanlı Belediyesi olarak her alanda ekonomimizi ön plana alıyoruz. Turizm konusunda Göbel her gün gelişirken, Tepecik’in ekonomisi de gelişiyor. Bunu görmekten son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Tavşanlı’da manda kaymağı, yağına, yoğurduna meraklı insanlarımız var. Zaman zaman bize de nerede bulabiliriz? diye soruyorlar. Tepecik’te asılan tabelalardan memnuniyet duyuyorum. Burada hanımlarımız arasında ki dayanışmada çok önemlidir. Bende kalmadı diyen birisi koşarak komşusuna gidip onun ürününü satabiliyor. Bu birlik ve beraberliği her alanda kaybetmemeliyiz “ dedi.
  Kütahya İl Tarım Müdürü Muhammed Gümüş ise, yeni yıl ile birlikte ilçe Müdürlüğü tarafından Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içinde 4 kursun, 101 kursiyer ile kurslara devam ettiğini söyledi.
  Yapılan konuşmaların ardından protokol mensupları tarafından katıldıkları programda başarılı olan 74 kursiyere sertifikaları teslim edildi.
  Sertifika Törenine Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ak Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu,  Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tarım İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Temel, İş Kur Tavşanlı Hizmet Merkezi Müdürü Haluk Melih Özkaynak, Tavşanlı Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar, TKDK Kütahya  Koordinatörü İhsan Kaymak, Tepecik Belediye Başkanı Adnan Korkmaz ve kursiyerler katıldı. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.