Otizmli genç kızın gelinlik giyme hayali gerçek oldu

Tuna İŞLEYEN

Yaşam Yayın: 24 Ağustos 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 24.08.2022 12:51:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2714 okunma
Google News

  Otizmli genç kızın gelinlik giyme hayali gerçek oldu

Tuna İŞLEYEN - Görüntülü  

 Tavşanlı ilçesinde 18 yaşındaki otizmli İnci Kaya'nın gelinlik hayali, yapılan muhteşem düğün ile gerçek oldu.

               Tavşanlı'da 18 yaşındaki otizmli İnci Kaya'nın gelinlik hayali gerçek oldu.

               Anne Hasibe ve baba Osman Kaya kızlarının gelinlik giyme hayalini bir gelinlik alarak gerçekleştirmek istedi. Daha sonra bu hayal Türk Kızılayı Tavşanlı Şubesi, TES- İŞ Sendikası ve İlçe Emniyet Müdürlüğüyle de görüşülmesi sonucu daha kapsamlı şekilde gerçekleşti.

Gelinlik giyen İnci, anne ve babası ile çevresinin sayesinde hem hayalini gerçekleştirdi hem de gönlünce eğlendi. Özel bir ambulansın gelin aracı olması ve daha sonra polis trafik ekiplerinin de katılımı ile konvoy kiralanan düğün salonuna gitti. Burada etkinliğe katılanlar da genç kızın mutluluğuna ortak oldu.

 

               Anne Hasibe Kaya kızı İnci'nin 2 kız çocuğundan 2'ncisi olduğunu belirterek, "  Otizimli olan kızım incinin en büyük hayali bir gelinlik giymekti. Her genç kızın hakkı olduğunu düşündüğüm gibi, kızımın da bu hayalini gerçekleştirmek için böyle bir yola çıktım ve onun hayalini gerçekleştirdim. Çok mutluyuz. Bu dileği de gerçek oldu. Gördüğünüz gibi kızım çok mutlu oldu. Kızımı gelinlikle gördüğüm içinde bende mutlu oldum. Ambulansı sağlayan Kızılay Başkanı Mümtaz Serdaroğlu’na , TES İŞ Sendikasında ve Emniyet birimlerine , emeği geçen  herkese , davetimize icap edip gelen herkese sonsuz teşekkür ederim." dedi.

               Gelinlik giydiği için çok mutlu olduğunu ifade eden İnci ise gerçekleştirilen düğünde doyasıya eğlendi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.