ÖZÇINARLAR BASINA HEDEFLERİ AKTARDI

Ekonomi Yayın: 18 Nisan 2017 - Salı - Güncelleme: 18.04.2017 18:25:05
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
5348 okunma
Google News

Özçınarlar Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Özçınar:
“İHRACATTA HEDEFİMİZ 100 ÜLKE”


Madeni yağ ve gres üretimiyle Türkiye’de ve dünyada söz sahibi olan Özçınarlar, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Konağında gerçekleştirilen toplantıda Özçınarlar Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Özçınar, Özçınarlar olarak 100 ülke ile ihracat yapan bir firma konumunda olabilmek hedefimiz.” dedi. Özçınar ayrıca referandumdan “Evet” çıkmasının Kütahya ve Türkiye’nin büyümesi ve istikrar için de çok önemli olduğunu belirtti.

Kütahya Gazeteciler Cemiyet binasında gerçekleştirilen toplantıya Özçınarlar Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Özçınar, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ramazan Aydemir, Semra Tozaraydın, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler katıldı. Özçınarlar firmasının yatırım ve ihracat hedeflerinden bahseden Göksel Özçınar  2017 yılı içerisinde 50 milyon dolar ihracat rakamını hedeflediklerini belirtti. Özçınar yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “1989 yılında kurulan firmamız madeni yağ sektöründe faaliyet göstermektedir. Firmamız bünyesinde 150 civarında insanımıza istihdam sağlarken, geride kalan 2016 yılını toplam 16 milyon dolarlık bir ihracat rakamıyla bitirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu noktada bu yılki hedefimize ise 50 milyon dolar olarak belirledik. Yine geçen yıl ÖTV, KDV ve kurumlar vergisinde toplamda 15 milyon TL ödeyerek devletimize karşı görevimizi yerine getirdik.
2. OSB’ de toplam 83 bin m2 alana konuşlanan yeni üretim tesislerimiz kademe kademe devreye girmektedir. Yeni fabrikamızda 50 bin m2 kapalı alanda üretim yaparken, hedefimiz bir yılda yurtiçi satışları hariç 50 milyon dolarlık ihracat yapmaktır. Bu yatırımı 2018 yılının sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz.
Yatırımlara ara vermeden devam ederken sadece ülkemizde değil yurtdışında da yatırımlar yapma kararı aldık. 2017 yılı içerisinde başlayacak olan yatırımımızda fizibilite çalışmaları tamamlanmış olup, yatırım ile ilgili teklifler alma aşaması başlamıştır. Bu yatırımın bedeli ise ilk etapta 4 milyon dolar olarak planlanmış ve artarak devam edecektir.
Firma olarak Gemlik serbest bölgesinde de yeni bir yatırımımız önemli mesafeler kat etmiştir. Söz konusu yatırımda bütün plan ve projelerimiz hazırdır. Sadece arsa tahsisi beklenmektedir.”
“HÜKÜMETİMİZİN MÜDEHALELERİ YERİNDE VE DOĞRU”
Çok önemli bir süreçten geçtiğimizi belirten Özçınar, hükümetin şuanda yaptığı müdahaleleri yerinde ve doğru bulduklarını ifade etti. Özçınar, “6 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumunun Kütahya’mıza, Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyorum. Referandum sonucunun EVET çıkması Kütahya’mızın ve Türkiye’mizin büyümesi ve istikrarı için çok önemliydi. Çünkü Türk Milleti istikrar istemektedir.
Şu anda çok önemli süreçten geçmekteyiz. Komşularımız Irak ve Suriye’de sınırlar ve bölgeler tekrar çizilmektedir. Burada Türkiye olarak sessiz kalıp dışarıdan seyretmeye devam edersek 20-25 yıl önce yapılan hataların bedelini nasıl şuan ödüyorsak, yine 20-25 yıl sonra şu an yapmadığımız müdahalelerin girişimlerin bedelini ödemek zorunda kalırız. Hükümetimizin şu anda yaptığı müdahaleleri yerinde ve doğru buluyoruz.
Ancak bundan sonraki süreçte firma sahiplerine, Bakanlıklara, Sivil Toplum Örgütlerine, İş Adamı Derneklerine, Finans Kurumlarına çok iş düşmektedir. Yıllarca mücadele edilerek elde edilen yurt dışı pazarlarda kalıcı olmak için hem devletin hem de firmaların yapması gereken  hususlar  vardır.” diye konuştu.


“TAŞIN ALTINA ELİMİZİ DEĞİL BEDENİMİZİ KOYMAK ZORUNDAYIZ”
Devletin ihracatçıya sağladığı destekler karşılığında ihracatçı firmaların üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirterek,  “Bu destekler karşısında taşın altına elimizi değil bedenimizi koymak zorundayız.” İfadesini kullandı. Özçınar şöyle konuştu:
“Devlet içinde yatırımcıya, üreticiye, ihracatçıya her türlü desteği veren bir grup olduğu gibi köstek olan bir grupta mevcuttur. Bu konuda yetkililerin gerekli tedbirleri almasını beklemekteyiz. Şu anda devletimiz ciddi anlamda İhracatçıya destek vermektedir. Son verdiği destek gemi veya konteynır ile ihracat yapan firmaları uçuracak niteliktedir. Bu destek kararı uygulamaya başlanmıştır.
Devletimizin bu destekleri karşısında firmalar olarak bizler de taşın altına elimizi değil bedenimizi koymak zorundayız. Firmaların bundan sonraki süreçte şirket sahibinden en alttaki personele kadar kendilerini gözden geçirmeleri gerekmektedir. Artık dünya küçüldü ve Türkiye’de birçok şirketi yabancı sermaye satın aldı ve almaya devam etmektedir. Eğer Türk Şirketi olarak kalmak istiyorsak yeni pazarlara yeni ürünlere yelken açmak zorundayız. 
Biz firma olarak yaşanan süreçle ilgili tüm tedbirlerimizi aldık en başta belirttiğim gibi yeni ürün çeşitleri ve yeni yatırımlarımızla bu pazarda yer almaya devam etmek istiyoruz. Bölgemizde ticaret yeniden şekillenmeye başlamıştır. Bizler şimdiden yerimizi sağlamlaştırmak zorundayız. Örnek vermem gerekirse Suriye ve Irak ülkeleri Türkiye için önemli bir pazardır. Artık bu ülkelerde Türk malları raflardan indirilmeye başlanmıştır. Kendi sektörümüzden bu konuda örnekleme yaparsak raflarda bizim ürünlerimizin yerine Rus şirketlerinin ürünleri hızlı bir şekilde yer almaya başlamıştır.
 Yurtdışında yatırım yapmak önemli avantajları da beraberinde getirmektedir. Afrika’da ekonomisi güçlü ve güvenli olan ülkeler Türkiye’den gelen mallara 30 civarında vergi uygulamaktadır. Aynı ürünler Avrupa Birliği, Amerika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Uzak Doğudan geldiğinde vergi 0’dır.

“HEDEFİMİZ 100 ÜLKEYE İHRACAT YAPABİLMEK” 
Sözlerimin sonunda Kütahyalı bir işadamı olarak gerçekleştirmek istediğim en büyük hayalimden bahsetmek istiyorum. Afrika’nın en güvenli ülkelerinin birinde (Kenya veya Gana) sadece Kütahyalıların iş yaptığı bir ticaret ve sanayi bölgesi kurmak istiyorum. Ayrıca firma olarak ihracatta 100 ülkeye ihracat yapan bir konuma gelmeyi arzu ediyorum. Bunun dışında yurtdışında yaptığımız ihracat çalışmalarında yereldeki firmalarımıza da el uzatıp lokomotif olmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. İnşallah o firmaların da yeni pazarlara girmelerine vesile oluruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.