Özçınarlar Grup ihracat şampiyon ödülü aldı

Ekonomi Yayın: 04 Mayıs 2017 - Perşembe - Güncelleme: 04.05.2017 17:00:03
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
6323 okunma
Google News

 

2016 yılı için Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) verileri ve şampiyonları İstanbul da gerçekleşen bir törenle sahiplerini buldu.

Özçınarlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Özçınar yaptığı açıklamada,

   

"Güzide ülkem, saygıdeğer Kütahya halkı;

2016 yılı için Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) verileri ve şampiyonlar  03.05.2017 tarihinde İstanbul da gerçekleşen bir törenle sahiplerini buldu. Gururla ve şükürle ifade etmek isterim ki; Özçınarlar Grup olarak 2016 yılında kendi sektöründe Türkiye 5. si olduk. İlk 4 sırada ise dünya devleri olan ;

  • Shell&Turcas
  • Bp Petrolleri
  • Omw Petrol Ofisi
  • Batı Nakliyat şirketleri idi.                       

Bu dereceye girmemiz de ihracat ekibimize, dış ticaret birimimize, tüm şirketlerimizde  çalışan  gerek yönetici gerekse üretim pozisyonlarında emek veren tüm ailemize, arkadaşlarımıza  teşekkürü bir borç biliyoruz. Bizler birlikten kuvvet doğar şiarıyla kenetlendik ve ve bu noktaya geldik…Bu günden itibaren artık işimiz çok daha zor, yolumuz çok daha meşakkatli. Dünya markası olmanın temellerini atmıştık ancak artık o markalarla aynı ligdeyiz ve daha önce temellerini atmış olduğumuz binamızı göklere çıkarmayı hedefliyoruz.

Dünya pazarlarında Made in Turkey  yazılı ürünlerimizin sektörde şampiyon olmasında destek olan en başta  Devletimize, ardından Kütahya daki  tüm kamu kurum ve kuruluşları ile diğer iş ortaklarımıza ,bankalara  desteklerinden dolayı teşekkür etmek bizim için borçtur.

Kütahya küçük bir Anadolu şehri, kuruluşun ve kurtuluşun başkenti Kütahya.Bu ilde bir firma  ; ülkemizin içinden geçtiği şu zor dönemlerde, az sayıda da olsa iyi ve güzel olanı yıkma çabasında olan dedikodu mekanizmalarına , kıskançlıklarla  ayaklarımızdan aşağıya çekilmek istenmesine rağmen mücadelemize devam etmekten hiç vazgeçmedik. Biz şirket olarak önce ülkem sözüne kendimizi adadık , hep bu inançla zorluklara karşı mücadele  ettik.. Ve bu ödülden sonra da mücadelemiz aynı inanç ve vatan sevgisiyle devam edecektir.

Ancak bu mücadele dönemınde, bayrağımızı daha da yukarılara çekmek için alınteri döktüğümüz sürede ; dünya pazarından daha güçlü ve rekabet kolumuzda kuvvetli olabilmemiz için devletimizin desteği gerekiyordu ki; tartışılmaz biçimde bu ülke bu devlet ihracatçısına çılgınlar gibi destek oldu, omuz verdi. Aldığımız her desteğin, bize omuz veren devletimizin her adımda karşılığını verecek, alnımızın akıyla bir yeni yıla daha devam edeceğiz.

Hem ülkemızde hem de dünyada ilimizin ismi artık duyulmaya başladı; bu etki bu topraklara hem ticaret hem de turizm alanında fazla fazla artı sermaye getirecek.                      

Yurt dışı pazarlarında milyonlarca ambalajın  arkasında Made in Turkey  yazmaya büyüyerek devam edecek.                      

Bu ödülü almak, ihracat şampiyonu olmak bizi hem gururlandırdı, hem de daha da hırslandırdı. Çünkü önümüzdeki çıta çok daha yukarılara çıktı. Artık geriye değil, ileriye bakma vaktidir, artık gelecekte güçlü sermaye, yerli ve milli firmaların kuvvetli ve dünya pazarlarında söz sahibi olacağı günlere ulaşma vaktidir bizler için.

Şu an 40 dan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz; bunu yanı sıra Türkiye pazarımızda bu yılın ikinci yarısından sonra çok büyük bir hamle başlatacağız ; iç piyasaya 6 marka ile gireceğiz ve  pazardaki payımızı daha da artıracağız                       

2. Organıze Sanayi Bölgesi  yatırımımız Temmuz ayında devreye girdiğinde kapasitemiz daha artacak , ihracatımız 100 ülkeye ulaşacak. Tüm bunlarla ilgili tüm altyapımız hazır   durumdadır.                      

Son olarak;

Kütahya da ki basın mensubu arkadaşlarıma bizleri yalnız bırakmadıkları için bizleri her ortamda destekledikleri için ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu başarı sadece bizim değil Kütahya nındır.

Hayırlı olsun memleketimize, bayrağımızı daha yukarılara çekeceğimiz günleri hep birlikte yaşayacağımıza inancımız tam.                      

İyi günümüzde kötü günümüzde bize destek veren tüm dostlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz .                     

‘’Kuş alayı ile uçar’’… Kütahya da ihracat yapmak isteyen tüm arkadaşlarımıza bilgilerimizi paylaşıp destek olmaya hazır durumdayız.                      

Kütahya sanayi sitesinde 100 m2 lik bir perakende dükkanından ihracat şampiyonluğu  dürüstlük,azim hedef ,strateji ve ülkeyi canından daha çok sevmekle oldu, bu formül bize can verdi güç verdi daima.                       

ihracat yapmak bambaşka bir duygu..Hammaddeyi alıyoruz üretiyoruz, ardından dünya haritasında bile bulmakta güçlük çektiğimiz bir noktaya Türkiye logosuyla gönderiyoruz. Örneğin Fiji Sahilleri… Avustralya yakınlarında bir ada imiş… Oralara dek uzanan bir hikayenin öyküsüdür Özçınarlar ailesının öyküsü…

Sektör olarak hem ihracat hem de ithalat ile ilgili Kütahya maliyeti en yüksek ilimiz.Eğer şirket olarak önceliğimiz Kütahya için çalışmak olmasaydı ilk önceliğimiz kar etmek olsaydı şuan yaptığımız iş Kütahya için maliyetlerin yüksek olmasından dolayı hiç bir akıllı tüccarın yapacağı bir iş değil idi.Ancak şirket ortakları olarak ilk önceliğimiz Kütahya'nın her yerde adının yükselmesi Kütahya nın kalkınması daima önceliğimiz olduğundan tohumlarımızı her zaman kendi memleketimize ektik biz. Ve böylece  memleketımizin halkının dualarını da aldık.                                   

Tüm zorluklara rağmen ; Türkiye miz için çalışacağız Kütahya mız için üretmeye devam edeceğiz.                       

Bu iş ekip işidir, aile işidir. Ve biz Özçınarlar ailesi olarak çalışanlarımızla birlikte yaklaşık 200 kişilik bir aileyiz. Birlikten kuvvet doğdu ve bugünlere geldik.. Ailemizin her bir ferdinin ellerine sağlık diyoruz.       

Bundan sonra aynı gayretle , aynı vatan sevgisiyle çalışmalarımız devam edecek, amacımız bu bayrağı çok daha yukarılara taşımak olacak. Tek beklentimiz bugüne dek eksik olmayan devletimizin desteğinin devamı, halkımızın arkamızdan destek ve dualarının eksik olmamasıdır" 

 

   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.