ÖZEL HALK OTOBÜSÜ İŞLETMECİLERİ İLE

Gündem Yayın: 28 Nisan 2016 - Perşembe - Güncelleme: 28.04.2016 09:02:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3081 okunma
Google News

BAŞKAN  ÖZEL HALK OTOBÜSÜ İŞLETMECİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

 

Belediye Başkanı  Kamil Saraçoğlu Zafertepe son durakta özel halk otobüsü sahipleri ile birlikte toplantı gerçekleştirdi. 
Vatandaşlardan gelen şikayetler konusunda hassasiyetini dile getiren Başkan Saraçoğlu,  Otobüs işletmecilerinin vatandaşlarla diyaloglarının iyi olmasını istediğini belirtti. Engelli ve yaşlı vatandaşların faydalandığı ücretsiz seyahat uygulaması konusuna da değinen Başkan Saraçoğlu; "Nisan 2015 tarihinden geçerli araç başına 600 TL olmak üzere, 11 aylık genel toplamda 1.876.837,30 TL, 22.04.2016 Cuma günü itibariyle Belediyemiz hesabına gönderilmiştir; Bu da araç başına 6.539,50 TLye tekabül etmektedir. Bundan sonra bu ödemeler aylık olarak işletmecilerin hesabına aktarılacaktır. Böylelikle sizin için yapmış olduğumuz başvurular neticelenmiş oldu" dedi.
  Nisan 2015 tarihinden itibaren halk otobüsleriyle alakalı gelen şikayetlerle ilgilide konuşan Başkan ; "Gelen şikayetler neticesinde kamera kayıtları incelenerek toplam 72 halk otobüsü işletmecisine cezai işlem yapılmış ve 250 işletmeciye uyarı işlemi uygulanmıştır. Bir yıl içerisinde 2. kez ceza zaptı tutulan şahısların 3-15 gün seferden men edileceği ve aynı takvim yılı içerisinde üç kez meslek ve ticaretten men cezası verilen toplu taşıma aracının ve işletmecinin çalışma ruhsatı Belediye Encümen Kararıyla iptal edileceği hususunun özellikle bilinmesini isterim. Diğer bir husus yeni otobüs alımıyla alakalı Meclisten aldığımız yetki var, istediğimiz anda devreye sokabiliriz. Bizim sizden istediğimiz vatandaşlarımızın güvenli, huzurlu ve rahat bir yolculuk yapabilmesidir" dedi.
Daha sonra soru cevap kısmına geçilerek istek ve sorunları dinleyen Belediye Başkanı  Kamil Saraçoğlu çözümü konusunda talimat verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.