Ozon Tedavisinin Hastalıklara Olumlu Etkisi…

Sağlık Yayın: 25 Şubat 2020 - Salı - Güncelleme: 25.02.2020 11:49:14
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1517 okunma
Google News
Ozon Tedavisinin Hastalıklara Olumlu Etkisi…
Beyin,Sinir Cerrahisi Uzmanı ve Ozonterapist  Op.Dr. Reşat Uyar, Dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan ve son yıllarda en çok talep gören ozon tedavisi hakkında bilgi verdi.
 Ozon tedavisinin, birçok hastalık için uygulanabilen bir tedavi olduğuna değinen Op.Dr.Reşat Uyar, "Vücut direncinin azalmaya başladığı kış aylarında üst solunum enfeksiyonlarından bronşite ve pek çok  hastalıklardan kolaylıkla kurtulmasını, hem de tekrar bu tür hastalıklara yakalanmamasını sağlar. Özellikle mevsimsel grip ve diğer salgınlardan meydana gelmektedir. Ozon tedavi bağışıklık sistemini güçlendirerek hem çeşitli hastalıklara yakalanmış kişilerin etkilenen ve risk altındaki kişiler üzerinde koruyucu etkisi çok güçlüdür" diye konuştu.
 
Op.Dr.Reşat Uyar, hayatın her anını olumlu yönde etkileyen ozon terapinin, günlük yaşam kalitesini de arttırdığına dikkat çekerken, bu tedavinin nasıl etki ettiğini  15 madde ile sıraladı.
OZON TEDAVİSİ NASIL ETKİ EDER?
 
1.
  Kan dolaşımını artırarak damar yüzeyindeki aterosklerotik plakların oluşumunu engeller, kılcal damarlardaki tıkanmaları giderir.
2.
 
  Deri kan dolaşımını arttırarak cilt yenilenmesini, sıkı ve pürüzsüz görünüm oluşmasını sağlar. Daha temiz, daha yumuşak ve daha gençleşmiş bir cilt sağlar”
3 Alyuvarların elastikiyetini arttırarak kılcal damarlardan geçişini hızlandırır. Kanın dokulara oksijen bırakma yeteneğini arttırarak organların oksijenlenmesini  arttırır.
4 Beyaz kan hücrelerinin oluşumunu arttırır, fonksiyonlarını düzenler,
5 Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara direnci artırır.
6 Kan ve lenf sistemini temizler, detoks edici özelliği ile vücudumuzdaki kimyasal maddelerin temizlenmesine   yardımcı olur.   (böcek öldürücüler, ilaç atakları. Asidik maddeler, tarım ilacı kalıntıları )
7 Bakteri,virus ve mantarları öldürür,
8 Hızlı büyüyen kanser hücrelerinin coğalmasını ve yayılmasını engeller.
9 Vücudumuzdaki doğal ağrı kesicilerin açığa çıkmasını sağlayarak ağrı kesici özellik gösterir.
10 Bağışıklık sistemini düzenleyici özelliği ile, bağışıklık sisteminin iyi çalışmamasından kaynaklanan hastalıkların tedavisinde iyileştiricidir.  
11 Kaslarda biriken toksini gidererek kasları gevşetir ve yumuşatır, esnekliğini   arttırır.
12 Eklem ağrılarını ve kas rahatsızlıklarının iyileştirir,
13 Hormon ve enzim üretimini normale döndürür,
14 Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı kuvvetlendirir.
15 Depresyon ve sıkıntıyı azaltıcı etkisi vardır.
  
Tedavinin nasıl uygulandığına da değinen Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr.Reşat Uyar, "Faydaları bilimsel olarak yapılan çalışmalarla kanıtlanmış etkili bir yöntemdir. Ozon terapinin en önemli özelliği, hastaya ve hastalığa özgü olmak üzere vücuda farklı yollarla ve farklı dozlarda verilebilmesidir.Ozon vücuda şu yöntemlerle uygulanmaktadır:
Uygulama yöntemleri 
1. Majör otohemoterapi (Hastadan kan alınarak tedavinin yapılması) Bu metodla, 50 ila 100 ml hastanın kanı alınır, tam olarak tesbit edilmiş ozonla karıştırıldıktan sonra hastaya geri verilir. (steril ozona dayanıklı sarf malzemesi ve vakumlu şişe kullanılır!).
2. Minör otohemoterapi diye adlandırılan yöntemde ise ozonlanmış 3-5 ml kan intramusküler yolla hastaya geri verilir. Bu yöntem allerjik hastalıklarda ve genel olarak bağışıklık sistemini güçlendirmekte kullanılır.
3. Eksternal tedavi ,ozon gazını kapalı bir sistemde özel ozona dayanıklı torbalar kullanılarak gerçekleştirilir. Açık yara tedavisinde kullanılır.
4. Rektal uygulama barsakların enflamatuar hastalıklarında , aynı zamanda antiaging ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılır.
5. Ozonun eklem içi enjeksiyonu ağrılı enflamatuar hastalığı olan ekleme uygulanır (artrit,rekurren artroz, genel patolojik sertliklerde uygulanabilir) ).
6. Bölgesel zayıflama için yağ dokusunun yoğun olduğu bölgelere özel bir teknikle uygulanır.
7.Ozon Sauna uygulamaları; Tedaviler ortalama 10-12 seansta tamamlanır. Hastaya ve hastalığa göre seans sayıları artabilir.
 
Son olarak terapinin etkilerini anlatan Op.Dr.Reşat Uyar, şunları söyledi;
"Metabolizma hızını arttırmada etkili bir tedavidir.Vücudumuzda, yıllar içinde meydana gelen değişimler ve yıpranmalar sonucunda oluşan hasarlar, ozon terapi ile yaşlanmayı geciktirirken, gençleşme hissi verir, yaşlanma süreciyle ilişkili rahatsız edici koşulları da uzaklaştırır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır. Kan dolaşımını arttırmaktadır. Ozon terapi yeni hücre yapımını sağlayarak, yeni hücre yapımının hızlanması sonucunda iyileşmeyen yaraların kapanmasını sağlar. Yapısı bozulmuş dokuların yenilenerek bireyin yeni ve genç hücrelere kavuşması sağlanır. Detoks etkisi vardır. “ dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.