Pakdemirli, bir dizi açılış ve mitinglere katılmak üzere Kütahya’daydı

Gündem Yayın: 10 Mart 2019 - Pazar - Güncelleme: 10.03.2019 12:55:20
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
1585 okunma
Google News

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir dizi açılış ve mitinglere katılmak üzere Kütahya’daydı.
 
Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ile Kütahya il protokolü tarafından karşılanan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kütahya programına Altıntaş ilçe ziyaretiyle başladı.
 
Altıntaş’ın ardından halka hitap etmek üzere merkeze gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ilk olarak Sevgi Yolu’nda tarımsal ürünlerinin sergilendiği stantları ziyaret etti, ürünleri ve malzemeleri inceledi.
 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kütahya programına Tavşanlı ilçesi ile devam etti.
 
40 milyon TL yatırım bedeli olan “Tavşanlı İçme Suyu İsale Hattı Projesi”nin açılış törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan, İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Kütahya ve Tavşanlı protokolü üyeleri, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
“TAVŞANLI MEMBA SUYU KALİTESİNDE İÇME SUYUNA KAVUŞTU”
 
Törende bir konuşma yapan Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Tavşanlı’nın memba suyu kalitesinde içme suyuna kavuşmasında emeği geçenlere teşekkür etti. “Sayın Bakanımız ilimize teşrif ederek bize güç ve kuvvet verdiler. İlimize yapılan hizmetleri yerinde müşahede ettiler, yapılacaklara ilişkin talimatlarını ilettiler. Sayın Bakanımızın verdiği talimatlar doğrultusunda bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.  Vatandaşımız kamu hizmetleri, özellikle altyapı hizmetleri açısından ziyadesiyle hizmet aldı, eksikleri tamamlandı. Su aziz bir nimet; suyun yerini hiçbir şey tutmuyor. Susuzluğun ne demek olduğunu da insanlarımız geçmişte çok acı tecrübelerle yaşadı. Devlet Su İşleri bu hizmetleri Ankara’da, İstanbul’da akla gelebilecek birçok yerde layıkıyla yerine getirdi. Teşkilatımızla gurur duyuyoruz. Bugün de burada Tavşanlı’da da aynı hizmeti yaptıkları, Kütahya’mızın en büyük ilçesini memba suyu kalitesinde içme suyuna kavuşturdukları için teşekkür ediyoruz” dedi.
 
“EGELİ BİR BAKAN OLARAK KÜTAHYA'YA ÖZEL İHTİMAM GÖSTERECEĞİM”
 
40 milyon TL’lik içme suyu projesinin hayırlı olması temennisinde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Tavşanlı’ya 40 milyon değil 400 milyon yatırım yapsak az kalır; Tavşanlı her şeyi hak ediyor. Tavşanlı demokrasinin, AK Parti’nin hep yanında olmuş. Kütahya’ya ve özellikle Tavşanlı’ya Egeli bir bakan olarak özel ihtimam göstereceğim. Tavşanlı ne istiyorsa olacak. Toplulaştırma problemini iyi biliyoruz. Arazilerimiz çok parçalı. Bu yüzden üretim anlamında problemleriniz var. Bunun için toplulaştırma çalışmalarına gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Toplulaştırmayla ilgili görev bundan sonra Devlet Su İşlerinin. DSİ Genel Müdürümüz Tavşanlı’daki toplulaştırmanın gereğini yapacak. Tavşanlı Sulaması Rehabilitasyon Projelerini tamamlama aşamasında, bu verimli ovada da toplulaştırmaların projelerini bu sene tamamlayacağız. Tavşanlı’da sulamada 6 bin 200 hektar alanımız var ama inşaatta da bin 408 hektar alanımız var, daha fazla olacak. Tarımla ilgili genel olarak problemlerimizi biliyoruz. Türkiye’de ekonomik darbenin ardından tarımda sıkıntılar yaşandı. Ekonominin kontrolünü ele aldık, döviz fiyatları düştü; düşen fiyatlarla birlikte girdilerin de maliyetlerinin düşmesi açısından sektörle konuştuk. Bazen ufak zararlar da edilse sizi bir şekilde ayakta tutmanın, rahatlatmanın yolunu mutlaka arıyoruz” diye konuştu.
 
“İŞİMİZ GÜCÜMÜZ SİZE HİZMET ETMEK”
 
Son 17 yılda Tavşanlı’ya yapılan yatırımlar hakkında da konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Tarım ve hayvancılık alanında 85 milyon TL hibe vermişiz. Genç Çiftçi Projelerinde 2, 2 milyon, kırsal kalkınma hibelerinde 11 milyon, bunun karşılığında büyükbaş hayvan adedimiz yüzde 60, küçükbaş hayvan adedimiz yüzde 61 artmış, süt üretimimiz iki misli artmış 28 bin tona gelmiş. Orman ve su alanlarında da 14,6 milyon m3 içme suyu yatırımı yaptık. Barak ve gölet olarak iki baraj ve üç gölet; sulama olarak 8 bin dekar, 22 adet dere ıslahı, 16 milyon fidan, Hamitabat Bal Ormanı, üç adet mesire yeri, 268 aileye 6,7 milyon lira, 18 köye de 28 milyon fidan, 3 adet meteoroloji gözlem istasyonu yaptık. İşimiz gücümüz size hizmet etmek, emrinizde olmak. Biz sizlere efelik yapmaya değil hizmetkar olmaya geldik” dedi.
 
Konuşmaların ardından Tavşanlı İçme Suyu İsale Hattı Projesi’nin açılışı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan, İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler tarafından gerçekleştirildi.
 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, törenin ardından Kütahya’dan ayrıldı. Bakan Pekdemirli’yi Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ile Kütahya protokolü üyeleri uğurladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.