PAKİSTANLI YATIRIMCILAR TAVŞANLI’YA GELDİ

Ekonomi Yayın: 11 Mayıs 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 11.05.2016 14:48:52
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3534 okunma
Google News

PAKİSTANLI YATIRIMCILAR TAVŞANLI’YA GELDİ

(GÖRÜNTÜLÜ)

Kamera : Tuna İŞLEYEN

Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2. Etapta yatırım yapma kararı alan Pakistanlı işadamları Tavşanlı’ya gelerek Kaymakam Numan Hatipoğlu, Kütahya Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, Ak Parti İlçe Başkanı Hilmi Gümüş ile toplantı yaptı.

Mac Rains ve Searle şirketleri ortaklığında Mac Rains şirketine Tavşanlı Organize Bölgesinden arazi tahsisi yapıldı.

Pakistan’dan gelen Searle Limited Şirketi İcra Kurulu Başkanı Dr. Syed Nadeem Ahmed, Rains Şirketi Genel Müdürü Mansoor Dilawar Mac, Dr. Muhammad Nasir Mac Rains Şirketi Şirket Ortağı ve Proje Koordinatörü ile Kaymakamlık makamında bir toplantı gerçekleştirildi.

Berrin Sevgi Mac Rains OSB 2. Etabında kendilerine bir yer tahsisi için Tavşanlı İlçesine gelen Pakistanlı yatırımcılar, buraya fabrika inşa edeceklerini, karşılıklı protokollerin imzalanmasından sonra ilaç ürünleri üzerine üretim yapmak istediklerini kaydettiler.

Tavşanlı İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, “Pakistanlı yatırımcı misafirlerimizi Tavşanlı’da ağırlıyoruz. Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesinin ikinci etabında bugün yatırım programına alacağımız 43 Hektarlık alanda, söz konusu firmaya 40 bin metrekarelik yer tahsis ettik. Bu alanda öncelikle tıbbi ilaçlar ve serum yapılacaktır. Çok önemli katma değer ve yenilikler getirecek bir yatırım olacak” dedi.

Ak Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu ise Tavşanlı’da gelişmelerin gözle görünür şekilde gerçekleştiğini ifade ederek şunları söyledi; “ Tavşanlı Organize Sanayinin ikinci etabında 43 hektarlık bölümü yatırım programına alınmıştı. Bunun için sanayi Bakanlığımız ilk etapta 18 milyonluk liralık bir bütçe ayırdı. Bu alt yapı ve organizasyon için ayrıldı. Ön tahsisler yapılmaya başlandı. Önemli talepler gelmeye başladı. Bir ilaç firması burada bir ön tahsis aldı. Daha öncede başka bir ortak ile gelinmiş idi ve tanıtımlar yapılmıştı. Bizler burada seçici olmaya çalışacağız. Nasıl olursa olsun da bir fabrika kurulsun yerine, katma değeri yüksek olan sanayinin gelmesi için çalışma içerisindeyiz. Bu bölge orta ve ileri teknoloji ile tanışmalıdır. Buraya getireceği katma değerler, çevreye yayacağı eğitim modeli çok büyük bir önem taşıyor. Kimyacı, biyolog gibi istihdamlar sağlaması ile büyük öneme haiz olacaktır. Burada ilk adımların çok dikkatli olunmasında yarar var.”

Pakistanlı işadamları, Tavşanlılı yöneticilerine kendilerine gösterdikleri yakınlıktan dolayı teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.