Pakistanlı Yatırımcılar Tavşanlı'da

Ekonomi Yayın: 04 Ocak 2018 - Perşembe - Güncelleme: 04.01.2018 10:44:16
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3133 okunma
Google News

Pakistanlı Yatırımcılar Tavşanlı'da

Tuna işleyen 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2. Etapta yatırım yapma kararı alan Pakistanlı Segnen Farma İlaç Tic. Ltd. Şti’nin sahipleri, Tavşanlı’ya gelerek Kaymakam Yüksel Kara, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Ticaret Odası Başkanı Davut Efe, Ak Parti İlçe Başkanı Nejat Tülek ile toplantı yaptı. Tavşanlı 1. OSB 2. Etabında 26 bin 500 metrekarelik alanın kendilerine tahsis edilmesinin ön protokolü imzalandı. Tahsis Edilen alana 18 milyon TL’lik fabrika inşa edeceklerini ve tahsis edilen alanda hayvansal ilaç ürünleri üzerine üretim yapmak istediklerini söylediler.

Kaymakam Yüksel Kara, "İlçemiz uluslar arası yatırım almaya devam ediyor. İlçemizde Segnen Farma İlaç Tic. Ltd. Şti firması gelmişti ve görüşmeler yapmıştı, bugünde yatırım kararı alıp ilçemize geldiler. Bizler de bugün ön protokol imzalayarak yer tahsisini yapacağız. Bu bizim bölgemizde yatırım yapacak üçüncü yabancı firma ve bu memnuniyet verici bir gelişme. İlaç üzerine faaliyet gösterecek olması  da daha anlamlı ve manalı kılıyor. Çünkü ilça yönünden 70 dışa bağlı bir ülkeyiz. Ülkemizde yatırım yapacak bu firma ile bu alandaki dışa bağımlılığı azalacağını düşünüyoruz. Yatırımın büyüklüğü 5 milyon dolar civarında olacak genellikle de teknik personel çalışacak.

Bölgemiz ciddi anlamda talep alıyor, bizim talepleri  karşılayıp gelen her keze yer vermemiz lazım. İlçemizin yatırım almasını istiyorsak 2. OSByi mutlaka oluşturmamız lazım. Bu anlamda bizler de seferber olmaya çalışıyoruz, gayret göstermeye çalışıyoruz, inşallah muvaffak oluruz. Tavşanlı da büyümesine kalkınmasına devam eder,  işsizlik sorunu olmayan güzel güzide bir ilçe haline dönüşür." dedi.

 Pakisatanlı iş adamı ise yaptığı açıklama ile şunları söyledi; "Öncelikle burada gösterilen misafirperverlik den dolayı teşekkür ediyorum.  Pakistan'da ilaç üretimi yapıyoruz. Türkiye'de yatırım yapma kararı almamızın sebebi de hızlı gelişen ve son çeyrekte de en hızlı büyüyen ülkelerden biri olması önemli bir katkı. Tavşanlı’daki yetkililerin de göstermiş oldukları sıcak yaklaşım kararımızda çok etkili oldu. Burada gösterilen itimat ve özenin yatırım yapmamız açısından önemi büyük. Bu davranışlarından çok memnun kaldık. Türkiye de yatırım yaparsak diğer ülkelere yapmış olduğumuz ihracatı buradan da yapmayı düşünüyoruz. Genel manada ilaç sektöründe bir yatırım olacak bu. Protokolü imzaladıktan sonra fabrikanın inşaatına hemen başlayacağız."

Ak Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu ise Tavşanlı OSB'nin giderek daha çok önem kazandığını belirterek şu açıklamalara yer verdi , " Tavşanlı organize sanayi bölgemiz giderek daha fazla önem görüyor, ekonomik avantajları ve yol sütü olması ve şu andaki önceliği nedeni ile büyük taleple karşı karşıyayız. Artık seçici olmak zorundayızki, orta ve ileri teknoloji anlamındaki endüstri ihtiyacımız var. Yatırımcıların bu noktadaki ciddiyetini görmek amacı ile Pakistan ziyaretim olmuştu. Pakistan'da gittiğimiz yerde ilaç firmalarını fabrikalarını tek tek ziyaret ederek orda da temaslar kurmuştuk, bu da ilişkilerde önemli bir gelişme sağlamıştı. Kurulacak olan fabrika da yüksek tenoloji ürünü ilaçlar üretilecek ilk başta bir kan ürünü ile başlayacaklar, daha sonra buna çeşitli antibiyotikler, biyolojik ürünler dediğimiz son teknoloji ürünleri burada üretmek amacındalar. Yatırımcılarımıza gerekli kolaylığı sağlıyoruz. Bu gelişmelerin Tavşanlımıza, Kütahyamıza,  milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Yüksek teknolojik ürünlerin burada üretilmesi bizler için gurur verici"

Ak Parti İlçe Başkanı Nejat Tülek de her geçen gün gelişen ve büyüyen Tavşanlı'ya olan ilgiden memnun olduklarını ifade ederek, gelen yatırımcılara gerekli ilgiyi gösterdiklerini ve göstermeye de devam edeceklerini, kendileri adına üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.