Pazar Cami Temeli dualarla atıldı

Gündem Yayın: 11 Mayıs 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 11.05.2020 14:52:08
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2353 okunma
Google News

Pazar Cami Temeli dualarla atıldı

 

GÖRÜNTÜLÜ

Kavaklı Mahallesi'nde bulunan Pazar Cami'nin yenilenmesi için ilk harç atıldı. 1957 yılında ibadete açılan ve zamanla yetersiz kalmasının yanı sıra temelinde kayma, minaresinde çatlaklar oluşan Cami'nin yapım işleri bugün gerçekleştirilen Temel Atma Töreni'yle başlatıldı.

 


Törene Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Belediye Başkanı Mustafa Güler, İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, Pazar Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

 


Osmanlı'nın ilk dönem mimarisi ve Selçuklu yıldızı üzerine tasarlanan cami 600 kişilik kapasitesiyle Tavşanlı'ya kazandırılacak. 2 yılda yaklaşık 2 milyon TL bütçeyle yapılacak Pazar Cami temel atma töreni Kuruçay Cami İmam Hatibi Selahattin Katı'nın Kur'an tilavetiyle başladı. Daha sonra Dernek Yöneticisi Kamil Kul, Belediye Başkanı Mustafa Güler ile Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara birer konuşma yaparak vatandaşlarımızdan inşaat sürecine destek olmasını istedi. Tören İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy'un duası, kurban kesimi ve temele harç atılmasıyla sona erdi.


Belediye Başkanı Mustafa Güler, burada yaptığı konuşmada Pazar Cami mimarisine vurgu yaparak hazırlanan tasarımın çok güzel olduğunu kaydetti. Başkan Güler "Dernek yöneticilerine ve destek verenleri tebrik ediyorum. İki yılda bu inşaat tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacak. Bugünlerde Camilerimizi Koronavirüsten dolayı dolduramıyoruz. Ama temennimiz ve duamız odurki inşallah bu illetten kısa sürede kurtulacağız. Camimizin açılışını da hep beraber kalabalık bir şekilde yaparak Namazımızı eda edeceğiz. Bu caminin Osmanlı ve Selçuklu motifleriyle süslenerek inşa edilecek olması da çok güzel" diye konuştu

 

 


Bu arada Belediye Başkanı Mustafa Güler, Pazar Cami inşaatı için derneğe 10 bin TL bağışta bulunarak bunun iş adamlarına ve ilçe yöneticilerine örnek olmasını temenni etti.

 


Bağış İçin;
Ziraat Bankası Hesap No: 33597586 - 5002
Bilgi İçin Telefon No: 0535 559 55 31 - 0535 235 02 86

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.