Pazarcılar Tezgah Açmadı

Pazarcılar Tezgah Açmadı

Gündem Yayın: 02 Mayıs 2015 - Cumartesi - Güncelleme: 02.05.2015 15:29:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3715 okunma
Google News

Pazarcılar Tezgah Açmadı

 

Tavşanlı ilçesinde, tezgah alanlarının küçüldüğü ileri süren seyyar pazarcılar, belediyenin uygulamasına tepki göstererek tezgah açmadılar.

Daha önce Tavşanlı merkezinde pazarcılık yapan esnaflar, Tavşanlı Belediye’sinin şehir içinde 1,5 yıldır yapmış olduğu yağmur ishale hattı, yol, kaldırım çalışmaları ve çevre düzenlemesi nedeniyle şehir merkezinden aldığı pazarcı esnafını şehrin yukarısında bulunan Cuma pazarına taşımıştı.

Şehir merkezindeki alt yapı ve üst yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu hafta Cuma pazarından tekrar şehir merkezine Cumartesi pazarına geri dönüşleri sağlanan seyyar pazarcı esnafları iddialara göre, daha önceki yerlerinin metre kareleri küçültülmüş olması esnaf tarafından tepki ile karşılandı.

Sorunlarının çözülmesi için belediye binasına yürüyen esnaf sorunlarını aktarmak istedi.

Daha sonra pazarcılarına yanına   gelen Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı İbrahim Yiğit, Tavşanlı Tuhafiyeciler Oda Başkanı Halil Sezer tarafından sakinleştirilmeye çalışılarak sorunlarının çözüleceğini Mustafa Güler ile tekrar görüşüleceğini belirttiler.

CHP Milletvekili adayı Füsun Yıldız ve MHP Milletvekili Alim Işık da pazarcılar ile görüşerek sorunlarını dinlediler. MHP Milletvekili Alim Işık pazartesi günü Belediye başkanı Mustafa Güler ile görüşerek sorunlarınızı dile getireceğim ve çözüm bulunmasına çalışacağını belirtti.

Kalabalık esnaf tekrar çarşı merkezindeki yeni iş yerlerinde tezgahlarını açmadılar

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.