Pazarın kapanmaması için şimdiye kadar elimizden geleni yaptık

Gündem Yayın: 09 Aralık 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 09.12.2020 22:19:03
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1692 okunma
Google News
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı’yı da etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle sıkı tedbirlerin uygulandığını ancak bu konuda Cumartesi Pazarı’nda bazı sıkıntıların yaşandığını söyleyerek uyarılarda bulundu.
Özellikle son iki hafta içerisinde Cumartesi Pazarı’nda tedbirler noktasında sıkıntıların yaşandığını dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Herkesin üzerine düşen sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyor. Biz pazarın kapanmaması için şimdiye kadar elimizden geleni yaptık” diye konuştu.
- “PAZARA HER EVDEN BİR KİŞİ ÇIKMALI VE ALIŞVERİNİ YAPIP HEMEN EVİNE DÖNMELİ.”
Kovid-19’a karşı toplum sağlığını korumak için büyük çaba sarfedildiğini vurgulayan Başkan Güler, “Herkesin üzerine düşen görevler var. Cumartesi Pazarı’na baktığımızda alınan tedbirlere ve onca uyarılara rağmen maalesef sıkıntıların yaşandığını görüyoruz. Bazı vatandaşlarımız pazara çoluk-çocuk toplanıp geliyor. Bir panayırda dolaşır gibi pazarda gezenler var. Bizim isteğimiz her evden bir kişi pazara çıksın, alışverişini yapıp hemen evine dönsün. Başta çocuklarımız olmak üzere diğer aile bireylerimiz evlerde kalsın” diye konuştu.
- ESNAFLARIMIZIN VE HALKIMIZIN MAĞDUR OLMAMASINI İSTİYORUZ
Haftasonu getirilen kısıtlama nedeniyle Cuma Pazarı’nı Perşembe gününe, Cumartesi Pazarı’nı da Cuma gününe aldıklarını anlatan Başkan Güler, “Cumartesi Pazarı’nın Cuma Pazarı’nın kurulduğu alanda devam etmesi yönünde bir talep var. Ancak biz çarşı esnafımızın mağdur olmaması için merkezde yapılmasını uygun gördük. Buradan tekrar uyarmak istiyorum. Eğer Cumartesi Pazarı’nın kapanmasını istemiyorsak hepimiz çok dikkatli olmalıyız. Pazarcı esnaflarımız ve vatandaşlarımız maskelerini hiç çıkarmamalı. Esnaflarımız yüksek sesle satış yapmamalı ve sattığı ürünlerde hijyen hususuna son derece hassasiyet göstermeli. Vatandaşlarımız Pazar içerisinde sosyal mesafesini korumalı. Aynı hususlar dükkanlardaki esnaflarımız için de geçerli” ifadelerini kullandı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.