Piezo ile rinoplasti

Sağlık Yayın: 11 Aralık 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 11.12.2021 15:09:58
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1571 okunma
Google News

PİEZO İLE RİNOPLASTİ(BURUN ESTETİĞİ)

Özel PARKHAYAT Kütahya Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı

Op. Dr. Beklen Sami ÜRE Piezo ile rinoplasti (burun estetiği) ile ilgili yaptığı

açıklamalarda şu bilgileri verdi.

Piezo ile rinoplasti (burun estetiği) nedir?

Önceleri diş operasyonlarında kullanılan piezo yöntemi,  geleneksel burun estetiği ameliyatlarında kullanılan kesici ve kırıcı aletlerin yerine ultrasonik dalgaların kullanılması ile burun kemiklerinin şekillendirilmesi işlemidir. Burun estetiği operasyonlarında ilk olarak Massimo Robiony tarafından 2004 yılında uygulanmıştır

Piezo yöntemi ile burun estetiği ameliyatı; ultrasonik olarak uygulanan ve herhangi bir dokuya zarar vermeden burnun istenen şekle getirilmesini sağlayan bir rinoplasti şeklidir. Ses dalgaları, ameliyat sırasında sadece burun kemiklerine şekil verirken etraf dokulara, damar ve sinirlere zarar vermez.

Piezo ile yapılan burun ameliyatlarındaki en önemli farklılık kemik dokuya uygulama şeklidir. Kemik dokunun ses dalgaları ile şekillendirilmesi ameliyat esnasında oluşacak ödem, kanama ve istenmeyen pürüzler ile şekil bozukluklarının önüne geçer ve ameliyat sonrasındaki iyileşme sürecini oldukça hızlandırır.

 

Piezo yöntemi ile rinoplastinin avantajları nelerdir?

  • Yüz gibi hassas bir bölgede çalışıldığı için burun estetiği operasyonlarında kıkırdağın, kemiğin ve yumuşak dokunun zarar görmemesi çok önemlidir. Piezo yöntemi kullanılarak yapılan operasyonlarda kemik çevresindeki dokular korunurken sadece burun kemiği üzerinde şekillendirme yapılır .
  • İnce hesaplamalar yapılarak uygulandığı için geleneksel yönteme göre daha güvenlidir.
  • Piezo burun estetiği, kemerli burunlarda, geniş ya da dar burunlarda, büyük burun estetiğinde ve diğer sorunlarda çok başarılı sonuçlar elde etmiştir.
  • Keski ve diğer kırıcı aletler yerine kemik üzerinde daha düzgün bir kesim yapan ultrasonik ses frekansı sayesinde buruna istenilen şeklin daha iyi verilmesini sağlar
  • Piezo yöntemi ile yapılan rinoplasti ameliyatı sırasında oluşan kanama daha azdır. Ayrıca burun kemiğinin kırılması olmadığı için operasyon sonrası yüzde şişme veya morarma görülmesi daha az görülür.
  • Operasyon  sonrası  ağrı genellikle ise neredeyse hiç olmaz.

SONUÇ ;

Piezo rinoplasti, eski tip burun estetiği operasyonlarına kıyasla daha başarılı sonuçlar elde edilebildiği için diğer rinoplasti ameliyatlarına göre birçok yönden avantajlı bir yöntemdir. Rinoplasti sonrası karşılaşılabilen şişlik ve morarma şikayeti çok daha nadirdir. Bu yüzden piezo yöntemi ile rinoplasti sonrası hasta memnuniyet oranı yüksektir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.