PULLU SAZAN YAVRULARI GÖLETE BIRAKILDI

Gündem Yayın: 20 Temmuz 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 20.07.2016 14:17:50
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2711 okunma
Google News

PULLU SAZAN YAVRULARI GÖLETE BIRAKILDI
Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretilen pullu sazan yavruları düzenlenen törenle Kütahya’nın Merkez ilçesi Sekiören Köyü Göleti’ne bırakıldı. 

Törene Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Koyak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammet Gümüş, Sekiören Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Halil Yakar ile köy halkı katıldı. 

Törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammet Gümüş Kütahya İl Özel İdaresi tarafından yapılan göletlerde 2016 yılı içerisinde 9 ilçedeki 36 gölette balıklandırma yapılacağını açıkladı. Gümüş, “14 sene önce Bakanlığımızca başlatılan balıklandırma faaliyetleri kapsamında resmi rakamlarla 860 bin bu zamana kadar. 2016 yılında 160 bin adet yavru pullu sazan balığı 36 adet su kaynağımıza bırakılacaktı. Bakanlığımız daha fazla balık gönderdi, bugün 1 milyonuncu yavru sazan balığımızı göletimizle buluşturacağız” dedi.

1 milyonuncu pullu sazan yavrusunun suyla buluşturulmasının büyük bir sevinç kaynağı olduğunu dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Kütahya’daki ilk köy törenimizi burada bir bereketle, balıkları suyla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tarım ve balıkçılıktaki her artış, her zenginleşme bizleri sevindiriyor. 14 senelik bir çalışmada 1 milyonuncu balığı suya bırakabilmek bir sevinç kaynağı olacak. Bizler hem buradaki tür çeşidini korumak, hem de 3 bin 750 civarındaki amatör balıkçılarımıza daha fazla imkan sağlamak için bu çalışmaları önemli buluyoruz. En azından bu göletlerimiz daha canlı, daha verimli bir hayata kavuşmuş olacak. Bu işe emek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte pullu sazan yavrularını Sekiören Köyü Göletine bıraktı. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir daha sonra köy halkıyla bir araya geldi. Vatandaşlarla tek tek ilgilenip, sohbet eden Vali Nayir istek ve arzuları dinledikten sonra tören alanından ayrıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.