Rahvan At merakını gençlere aşılamak istiyor

Yaşam Yayın: 10 Ağustos 2017 - Perşembe - Güncelleme: 10.08.2017 11:46:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
7273 okunma
Google News

Rahvan At merakını gençlere aşılamak istiyor

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde rahvan at sahibi gençlere bu sevgisini aşılamak istiyor.

Tavşanlı ilçesinde Osmanlı rahvan at sahibi Davut Bağsar yaklaşık 1 yıldan bu yana spor amaçlı biniciliğini yaptığı bu tür atların çoğalmasını istiyor.

Birçok şehirde rahvan atlarla ilgili etkinliklere katıldığını belirten Davut Bağsar, “ Farklı illerde rahvan at yarışlarına katıldım. Esas amacım bu atların tanıtımını yapmak ve genç nesillere sevdirmek. Yarışmalarda derece almak önemli değil ama her at sahibi gibi ben de ödül alan bir ata sahip olmak isterim. Atların bakımı oldukça meşakkatli ve özen göstermek gerekiyor. Moymullu Abdullah abi bölgemizde tanınmış bir nalbant, onun da bilgilerinden faydalanıyorum. Ben isterdim ki Moymul merasında veya uygun bir yerlerde at koşuları yapılsın. Bu konuda yetkililerden destek bekliyorum. At sevgisini genç nesillere aktarılmasını istiyorum” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.