RENGARENK KÜTAHYA

Gündem Yayın: 12 Nisan 2018 - Perşembe - Güncelleme: 12.04.2018 18:26:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2605 okunma
Google News

RENGARENK KÜTAHYA
 

Kütahya Belediyesi, refüj ve kavşaklar başta olmak üzere şehrin birçok noktasındaki yeşil alanı estetik bir görünüme kavuşturdu.
Refüj ve kavşaklar başta olmak üzere şehir merkezindeki park ve yeşil alanlarda mevsimlik çiçeklendirme ve bakımına devam eden Kütahya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şehrimiz rengârenk bir görünüme kavuştu.
Atatürk Bulvarı, Adnan Menderes Caddesi, Abdurrahman Karaa Bulvarı, Şehzadeler Parkı, çevre yollarında ve diğer muhtelif park ve yeşil alanlarda 250 bini sarı, 250 bini kırmızı, 150 bini mor, 150 bini pembe ve 50 bini beyaz olmak üzere toplam 850.000 adet Lale dikimi yapıldı.


Sevgi yolu ve Atatürk Bulvarında bulunan kaldırımlardaki saksılara, Azerbaycan Parkı, Hasan Tahsin Aşan Parkı ve diğer yoğunluk arz eden bölgelere ise 40 bini beyaz, 55 bini pembe ve 55 bini mavi renkte olmak üzere toplam 150.000 adet sümbül soğan dikimi yapıldı.
Anadolu Kilim motifleri, özel tasarlanmış desenler, farklı motif ve şekillerden oluşan dekoratif süslemeleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince monte ederek toplam 1milyon çiçek toprakla buluşturuldu.


Mevsim şartlarına göre rutin olarak devam edecek çalışmalar kapsamında çiçeklendirme çalışmaları da devam ediyor. Bununla birlikte şehrin hem daha güzel bir görünüme kavuşturmak hem de doğal yaşam alanlarını daha kullanılabilir bir hale getirilmesi amaçlanıyor. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.