Ressam Abdullah Taktak Resim Sergisi Açıldı

Sanat Yayın: 26 Mayıs 2022 - Perşembe - Güncelleme: 26.05.2022 12:11:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1439 okunma
Google News

Ressam Abdullah Taktak Resim Sergisi  

 

Tuna İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Ressam Abdullah Taktak Ortaokulu öğrencileri Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde resim sergisi açtı.

Okul Müdürü Abdullah Öztürk, bu sene ilki düzenlenen Ressam Abdullah Taktak Resim Sergisi’ni geleneksel hale getireceklerini vurguladı.

 

Tavşanlılı Ressam Abdullah Taktak'a ait ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim yarışmalarında dereceye giren resimlerin yer aldığı sergide, ayrıca bazı öğrencilerin başarılı eserleri de yer buldu.

Sergi açılışında öğrencileri Belediye Başkan Yardımcısı Furkan Dinçer, Ak Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti başkan ve temsilcileri ile İlçe Emniyet Müdürü Secaattin Aktay, İlçe Jandarma Komutanı Selahi Kayar, DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksek Okulu Müdürü İsmet Çelik ve İŞKUR Müdürü Muhterem Aksoy da yalnız bırakmadı.

 

Resim sergisinde yağlı boya tabloları bulunan merhum ressam Abdullah Taktak'ın oğlu Saim Taktak, babasının adına açılan bu resim sergisinden oldukça mutlu olduğunu ifade ederken şunları söyledi, "Sanatçıların değeri öldükten sonra bilinir diye bir deyim vardır. Babamı ise Tavşanlı ve havalisi sağlığında onore etmişti. Onun ismi okullara, üniversitelerde dershanelere, parklara, bahçelere, sokak ve caddelere, birçok yere ismi verildi. Mutlu bir ömür sürdü. Vefat edeli 18 yıl olmuştu ve ismi anılmamaya başlamıştı. Bu da benim içimde bir dertti. Ben bunu bir yerlere uyarıda bulunsam bana yakışmazdı. İçimde bir burukluk vardı ve bugün bu resim sergisi benim için sürpriz oldu, son derece mutlu oldum. 76 yaşımdayım ve ömrümün en güzel gününü yaşıyorum. Babam bundan yaklaşık 90 yıl önce gençlik yıllarında Ada mesire alanında resim yaparken Kütahyalı ünlü ressam Ahmet Yakupoğlu onu görüyor. Tanışıyorlar ve babam uzun yıllar Ahmet Yakupoğlu'nun tesiri altında  çalışmaları oldu, sonra belli dönem sonrasında kendi tarzını buldu. Bu tarz Dünya'da belkide tek babam Abdullah Taktak'a ait fırça darbeleri, renk ahengi idi. Kendimi buldum, kişiliğimi buldum derdi."  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.