Restoran Yazılımı Nedir?

Ekonomi Yayın: 17 Şubat 2022 - Perşembe - Güncelleme: 17.02.2022 15:24:30
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2756 okunma
Google News

Restoran Yazılımı Nedir?

 

Restoran yazılımı, tek merkezden operasyonel süreçlerin kontrolünü sağlayarak restoranların iş yükünü azaltan bir sistemdir. Rekabetin fazla olduğu yeme içme sektöründeki işletmeler tarafından misafirlerine kaliteli bir hizmet sunabilmek adına tercih edilmektedir. Güvenlik kalkanları ile korunan restoran yazılımları işletmeler için güvenli bir yönetim sağlar. İşletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak kişiselleştirilebilen restoran yazılımları, esnek yapıları ile hemen hemen her sektöre uyum sağlayabilir. Manuel işlemler otomatikleştirilerek hata oranı düşürülür, israfın ve lüzumsuz maliyetlerin önüne geçilir. Personel veriminin artması beraberinde memnun müşterileri ve gelir artışını getirir.

 

Restoran Yazılımları İşletmeler İçin Neden Gereklidir?

 

Rekabetin günden güne arttığı yeme içme sektörü işletmeleri hizmet kalitesini arttırmak ve iş süreçlerini iyileştirebilmek için restoran yazılımlarına ihtiyaç duymaktadır. Masa ve adisyonları kolayca yönetebilmek, hızlı bir sipariş süreci, online sipariş alınabilmesi, temassız işlemler yapılabilmesini kısacası işletmelerin ihtiyaç duyduğu her şeyi bünyesinde barındıran yazılımlardır. Mevcut durum hakkında bilgi sahip olmayı ve gelecek planlarının en iyi şekilde yapılmasını sağlayan detaylı raporlar ile analiz yapılabilir. Personel verimliliğini ölçümleyebilen yazılımlardır. Bulut altyapısı ile uzaktan erişim sağlanabilir. Anlık fiyat güncellemeleri yapılabilmesini, temassız işlemler ile müşteri ve personel sağlığının güvence altına alınmasını sağlar.

 

Restoran Yazılımı Olarak Neden Simpra Tercih Edilmelidir?

 

Bulut altyapısı işletmelerin diledikleri zaman ve yerden verilerine ulaşabilmesini, anlık değişiklikler yapabilmesini sağlayan kusursuz bir restoran yazılımı SimpraPOS'a sahiptir. Simpra, kişiselleştirilebilen esnek yapısı, kolay arayüzü ve sunduğu 7/24 teknik destek ile işletmelerin ihtiyaç duydukları anlarda yanındadır. Sadakat Yönetimi Modülü, müşteri segmentasyonu yapılarak onlara kendilerini özel htirecek kampanyalar sayesinde memnuniyetlerini ve sadakatlerini elde etmeyi amaçlar. Mobil Raporlama ile gelişmiş raporlamalara ulaşılabilirken, Paket Servis Modülü ile online siparişler kabul edilebilir. Verimli bir stok takibi yapabilmek Stok Yönetim Modülü ile mümkündür. 

 

Simpra’nın benzersiz restoran yazılımı ile tanışarak siz de kusursuz bir işletme yönetimi elde edin.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.