Sabahları Yorgun Kalkanlar Dikkat !

Sağlık Yayın: 16 Şubat 2020 - Pazar - Güncelleme: 16.02.2020 13:33:08
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1634 okunma
Google News

 
SABAHLARI YORGUN KALKANLAR DİKKAT!
Uyuyamama, uyurgezerlik, huzursuz bacak sendromu ve uyku apnesi gibi şikayetleriniz varsa uyku laboratuarında geçireceğiniz bir gecenin ardından yapılan uyku testi sonucuna göre tedaviniz planlanlanabilir.
Uyku bozukluklarının en önemli nedenlerinden birinin, Uyku Apnesi olduğunu belirten PARKHAYAT Kütahya Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr.Hüseyin Seyhan Fidan tedavi edilmediği takdirde yaşam kalitesini düşürdüğünü ve önemli hastalıklara zemin hazırladığını söyledi.
Uyku Apnesi ve Belirtileri Nedir?

 Uyku apnesi, horlamanın neden olduğu en önemli hastalıklardan biridir ve uykuda solunumun durması olarak ifade edilebilir. Uyku esnasında nefesin durması ve yüzeysel hale gelmesi anlamına gelen uyku apnesi gece boyunca defalarca tekrarlayabilir. En önemli belirtilerinin, kişinin uyku halinde horlaması, solunumda durma ve azalmaların olması, geceleri  terleme ve sık idrara çıkması, diğer yandan ağız kuruluğu, şiddetli baş ağrısı, yorgun kalkma ve gün boyu süren yorgunluğun uyku apnesinden kaynaklı olabileceğini belirten Dr. Fidan, hastaların şikayetlerine göre tetkikler yapılarak, poliklinik takibinin ardından tam teşhis için uyku laboratuvarına alındığını belirtti.

 Uyku Apnesi  Nasıl Tedavi Edilir?

 Uyku Laboratuvarımız, hastanın kendini evinde hissedebileceği hassasiyette oluşturulmuş özel bir odadır. Hastaya uykuya dalmadan önce beyin dalgalarını, nefes alışverişini, horlamasını, solunum hareketlerini, kandaki oksijen seviyesini, kalp ritmini, nabzını, bacak hareketlerini kaydedecek elektrotlar takılmaktadır. Hasta bu odada uyurken gece boyu kamerayla izlenmektedir. Hastanın uyku ile ilgili kaydedilebilir tüm verileri ve görüntüleri sonradan incelenmek üzere bilgisayara kaydedilmektedir. 
Hastanın görüntüleri uyku tıbbının geniş bir hastalık yelpazesine sahip olması nedeniyle gerekli durumlarda; Nöroloji, Göğüs Hastalıkları, Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları, İç Hastalıkları, Kardiyoloji,başta olmak üzere diğer bilim dalları ile birlikte multidisipliner (çok alanlı) bir yaklaşımla incelenmekte ve gerekli tedavi planı hazırlanmaktadır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.