SAĞLIKLI BİR YAŞAM SÜRMEK İÇİN BİSİKLETİNİ AL GEL

Spor Yayın: 07 Ekim 2018 - Pazar - Güncelleme: 07.10.2018 21:15:03
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2518 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR “SAĞLIKLI BİR YAŞAM SÜRMEK İÇİN BİSİKLETİNİ AL GEL” ETKİNLİĞİNE KATILDI
Kütahya Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 12 kilometrelik bisiklet yolu ile Bisiklet Şubesi “Sağlıklı Bir Yaşam Sürmek İçin Bisikletini Al Gel” etkinliği ile hizmete açıldı.
 
Törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Belediye Başkan Yardımcıları Ali İhsan Ertaş, Murat Arık, Fatih Gölgeli ile sporcular katıldı.
 
“Sağlıklı Bir Yaşam Sürmek İçin Bisikletini Al Gel” etkinliği için bir araya gelen Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile diğer protokol üyeleri ve sporcular Zafer Meydanı’ndan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’na pedal çevirdi.

 


 
“BİSİKLET YOLUNU 30 KM’YE ÇIKARACAĞIZ”
 
Bisiklet turunun ardından Kütahya Belediyesi Bisiklet Şubesinin açılışı gerçekleştirildi.  Belediye bünyesinde 750 sporcunun olduğunu belirten Başkan Saraçoğlu sporcu sayısını artırma gayretinde olduklarını söyledi. 12 km’lik bisiklet yolunu 30 km’ye çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Gençlerimizin spor yapmaları, sokak hayatından kurtulması, sağlıklı bir nesil yetişmesinde çok önemli.  Onlara sahip çıkmak çok önemli ve sahip çıkıldığı anda da gerek Türkiye’de gerek dünya genelinde birincilik dereceleri geldiğini görüyoruz. Sabırla destek vermemiz gerekiyor. Bu çalışmalarımızın yanında Kütahya’mızda daha önce olmayan bisiklet yolu projemizi hayata geçirdik. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı boyunca devam eden bisiklet yolumuz 6 gidiş 6 geliş olmak üzere yaklaşık 12 kilometre uzunluğunda. İnşallah bu yolların km’sini artırmaya, çoğaltmaya gayret göstereceğiz. Hedefimiz Kütahya’da yaklaşık 30 km’lik bir güzergahı bisiklet kullanan hemşerilerimizin hizmetine sunmak. Bisiklet yollarını sadece nostaljik bir görünüm olsun diye değil, hemşerilerimiz güvenli bir şekilde spor yapsın, işe ve okula gidip gelirken kullansın diye merkezi bir istikamette projelendirdik” dedi.
 
“BİSİKLET YOLU KULLANIMI DA ÖZENDİRİYOR”
 
Sağlıklı yaşam ve spor gayesiyle düzenlenen etkinliğe katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, bisiklet kullanımının dünya genelinde yaygınlaştırılmaya çalışıldığı kaydetti. Kütahya’daki bisiklet yolunun da farkındalık oluşturarak toplumda özendirici olacağını dile getiren Vali Nayir, “Dünyanın genelinde bisiklet kullanımı özendirilmeye ve yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Sağlık için, trafikteki yoğunluğu azaltmak, araçların çevreye olan gaz salınımlarını azaltmak için bisiklet kullanımı artırılmaya çalışılıyor. Dünyanın her yerinde buna özendirilecek tedbirler alınıyor, bisiklet yolları oluşturulmaya çalışılıyor. Güzel Kütahya’mız da bu imkana bu şekilde kavuşuyor. İnşallah yaygınlaşarak devam edecek. Hem sağlığımız hem çevremiz hem de trafik güvenliği açısından en güzelini bulmaya çalışacağımız bir nokta olacak” dedi.
 
“VATANDAŞIMIZI 7’DEN 70’E SPORLA TANIŞTIRMA GAYRETİNDEYİZ”
 
Bisiklet kullanımını artırmak için merkezi ve yerel yönetimlerin iş birliği içerisinde gerekli çalışmaları yapma gayretinde olduğundan söz eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Merkezi yönetimler ile yerel yönetimler bazı hususlarda iş birliği yapıyor, aynı konularda çalışma yapabiliyor. Hem merkezi yönetimler hem de yerel yönetimler Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri aracılığıyla hem de İl Özel İdarelerimiz, belediyelerimiz spora yatırım yapıyor, sporu desteklemeye çalışıyor. Aynı şekilde kültür ve eğitimde de bu ortak çalışmalar devam ediyor. Spor, herkesin katkı sağlaması gereken bir dal olduğu için mevzuatımız bu konuyu hem merkezi hem de yerel yönetimlere birer görev olarak vermiş bulunuyor. İlimizde de inşallah bu birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel imkanlara kavuşmak, gençlerimizi ve 7’den 70’e bütün insanımızı spor ile tanıştırmak amacındayız. İçerideki alan da bisiklet sporuyla uğraşanlara tahsis edilmiş, merkezi bir noktada, gayet güzel bir alan olarak düzenlenmiş. Antrenörlerimizle, ülke çapında derece yapan sporcularımızla bu güzel sporumuzu herkese tanıtmak niyetindeyiz” diye konuştu.
 
Kütahya Belediyesi Bisiklet Şubesi açılışı, Kütahya Belediyespor bünyesinde faaliyet gösteren ve çeşitli turnuvalarda dereceye giren sporculara protokol tarafından hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.