Sağlık Üniversitesi Akademik Kadrosunu Güçlendirmeye Devam Ediyor

Eğitim Yayın: 26 Haziran 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 26.06.2019 11:43:06
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2046 okunma
Google News

Sağlık Üniversitesi Akademik Kadrosunu Güçlendirmeye Devam Ediyor

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi akademik kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Son olarak 2 profesör, 5 doçent, 1 doktora öğretim üyesinin kurum içi akademik yükseltmeleri ve dışarıdan 2 doktora öğretim üyesi alımı yapıldı.  Öğretim üyeleri için rektörlük tarafından tören düzenlendi.

KSBÜ- Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde 2 profesör, 5 doçent, 1 doktora öğretim üyesinin kurum içi akademik yükseltmeleri gerçekleşti. Bunun dışında dışarıdan 2 doktora öğretim üyesi alımı yapıldı.  Akademik yükseltmeleri yapılan ve üniversiteye yeni atanan öğretim üyeleri için rektörlük makamında bir tören düzenlendi. Sağlık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Cem Algın ve Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi ile birlikte Genel Sekreter Kutlu Önal’ın katıldığı törende öğretim üyelerine çiçek takdim edildi ve yeni akademik kariyerleri nedeniyle başarılar dilendi.

SAĞLIK ÜNİVERSİTESİNE YOĞUN İLGİ VAR

Konu ile ilgili Rektör Kavuncu şunları söyledi: “Göreve başladığımız günden bu yana önceliğimizi akademik kadromuzu güçlendirmeye verdik. Çünkü üniversite olarak hedeflerimize ulaşmanın yegane yolu yeterli, nitelikli öğretim üyesine sahip olmakla gerçekleşecek. Geriye baktığımızda 9 ay içinde en önemli kazanımımızın, yeni başlayan hocalarımız olduğunu düşünüyorum. Sevindirici olan husus, Sağlık Üniversitemize olan yoğun ilgi. Artık şehrimizden gitmek yerine, büyük şehirlerden üniversitemizde görev yapmak üzere talepte bulunan akademisyenlerin olduğunu görüyoruz. Nitekim şimdiye kadar alanında başarılı pek çok yeni doktor hocamızı kadromuza dahil ettik. Bugün de burada 2 profesör, 5 doçent ve 1 doktora öğretim üyesi olmak üzere toplam 8 değerli hocamızın akademik yükseltmesini ve 2 doktora öğretim üyesinin de ilk atamalarını gerçekleştirmiş olduk. Bu atamalarımızın sonuçlarını hemşehrilerimiz de görmeye başladı.

9 AY GİBİ KISA SÜREDE RANDEVU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

9 ay gibi kısa bir sürede ilimiz merkezinde bulunan KSBÜ Hastanesi’nde doktor randevu sorununu çözdük. Radyoterapi gibi kapalı olan bölümler açıldı. Yeni branş uzmanları geldi. Mevcut kliniklerde yenilikçi tedaviler yapılıyor. Bazı alanlarda çevre illerden sevk alır duruma geldik. Ayrıca Sağlık Üniversitemizin araştırma-bilim değeri yükselmeye başladı. Üniversiteler arasında rekabetin giderek arttığı günümüzde eğitim açısından da kalitemizi yükselttik. Ülke genelinde YÖK tarafından toplamda tıp ve diş hekimliğinde alınacak öğrenci sayısı düşürülürken, üniversitemiz kontenjanları artırıldı. Olumlu yöndeki bu gidişatın artarak devam edeceğini söyleyebilirim.’’

Rektör Kavuncu’nun açıklamaları ardından, akademik yükseltmeleri yapılan Prof. Dr. Ayşegül Küçük (Fizyoloji), Prof. Dr. Aynur Gülcan (Tıbbi Mikrobiyoloji), Doç. Dr. Ceylan Ayada (Fizyoloji), Doç. Dr. İnci Arıkan (Halk Sağlığı), Doç. Dr. Hasan Emre Aydın (Beyin ve Sinir Cerrahisi), Doç. Dr. Pınar Korkmaz (Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji), Doç. Dr. Ayşe Nur Değer (Tıbbi Patoloji) ve Dr. Öğr. Üyesi Emrah Tümer (Tıbbi Biyoloji) ile yeni ataması yapılan Dr. Öğt. Üyesi Muammer Yılmaz (Halk Sağlığı) ve Dr. Öğr. Üyesi Okan Alkış’a (Üroloji) rektörlük tarafından çiçek takdim edilerek, toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.