Sağlıkçılarımıza Hatıra Ormanı

Gündem Yayın: 19 Ekim 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 19.10.2020 12:10:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1050 okunma
Google News

Sağlıkçılarımıza Hatıra Ormanı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ), T.C. Orman Genel Müdürlüğü Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında, pandemi dönemi üstün fedakarlık gösteren sağlıkçılarımız adına hatıra ormanı planlıyor.

KSBÜ- Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri çerçevesinde, KSBÜ olarak, sağlıkçılar için bir hatıra ormanı projesi hazırlığı içerisinde olduklarını belirtti. Sağlık çalışanları için yapılacak hatıra ormanında, KSBÜ’nün öğrenci sayısı kadar fidan dikimi hedefleniyor.

“KÜTAHYA’DAKİ SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÜSTÜN FEDAKARLIK GÖSTERDİ”

KSBÜ’nün çevre ve doğa dostu bir üniversite olduğunu vurgulayan Rektör Kavuncu, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs pandemisinde üstün fedakarlıklarla görev yapan, özellikle Kütahya’daki sağlık personelleri için,  Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte bir hatıra ormanı hazırlığı içerisindeyiz. Bu süreçte acil müdahaleden filyasyon ekiplerine, aile hekimlerimizden pandemi kliniklerine, yoğun bakımlara, ameliyathane çalışanlarına kadar tüm sağlık çalışanlarımızın mücadelesi her türlü takdirin üzerindedir. Bu hatıra ormanı KSBÜ olarak bu fedakarlıkları değerlendirdiğimizi gösterecek ve bu duyguyu gelecek nesillere aktaracak en iyi yöntemlerden birisi olduğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

HATAY’DAKİ İNSANLIK SUÇU UNUTULMADI

Hatay’daki orman yangınına da değinen KSBÜ Rektörü Kavuncu, “Ayrıca son haftalarda Hatay ilimizde bir terör eylemi olarak ortaya çıkan, esasen doğaya ve tüm canlılara karşı işlenmiş bir insanlık suçu olarak gördüğümüz orman yangınlarına karşı da duruşumuzu ve cevabımızı gösterecek bir etkinlik olarak ilan ediyoruz.” dedi.

Rektör Kavuncu, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında gerçekleşecek etkinlik için T.C. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kütahya Valisi Ali Çelik, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, orman işçileri ve destek verecek personel ve öğrencilere teşekkür etti.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.