SARU BATU SAVCI BEY ANILDI

Gündem Yayın: 14 Ağustos 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 14.08.2017 17:14:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3412 okunma
Google News

SARU BATU SAVCI BEY ANILDI

 

Ertuğrul Gazi’nin büyük oğlu, Osman Gazi’nin ağabeyi Savcı Bey, nam-ı  diğer Saru Batu Bey Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Karaköy’de yapılan törenlerle yad edildi. Savcı Bey’in şehadetinin 730. Yıl dönümünü  anma törenleri çevre il, ilçe ve köylerden  gelen çok sayıda  insanı bir araya getirdi.


İkindi namazından sonra  ilk önce Şehit Savcı Bey’in mezarı ziyaret edildi. Tören saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Mezarı başında Şehit Saru Batu Savcı Bey Derneği Başkanı Orhan SARICA’nın açılış konuşmasından sonra  Diyanet İşleri Başkanlığı Tavşanlı Müftülüğü, Tavşanlı Sultan Selim Erkek Yatılı Kur-an Kursu Hafız talebelerinin Kuran-ı Kerim Tilavetiyle devam etti. 


Törende, 13 Mart 2016'da Ankara Kızılay'daki patlamada şehit olan Mehmet Emre Çakar ve 3 Eylül 1994 yılında şehit olan Halil İbrahim Solmaz'ın ailelerine plaket verildi. Mezar başındaki törenin ardından İkizce Alçay mesire alanına kurulan oba çadırında katılımcılara şifalı etli bulgur, gözleme ve ayran ikram edildi. Tören, folklor ekiplerinin gösterileriyle sona erdi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.