Şiir dinletisine Kütahyalı şair ve sanatçılar tam kadro katıldı

Kültür Yayın: 28 Aralık 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 28.12.2019 14:03:02
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2809 okunma
Google News

 

GÜSED, “DUMLUPINAR’DAN 20023’E PROJESİ ŞİİR GECESİ” İLE UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI.

 

 

Güzel Sanatlar ve Edebiyat Derneği kısa olan GÜSED tarafından hazırlanan “DUMLUPINAR’DAN 20023’E PROJESİ ŞİİR GECESİ” şiir dinletisine Kütahyalı şair ve sanatçılar tam kadro katıldı.

GÜSED Sanat konağında 27 Aralık günü saat 20:00 başlayan “DUMLUPINAR’DAN 20023’E PROJESİ ŞİİR GECESİ” şiir dinletisi başkan Naciye ZEYTİN’in açılışı ile başladı. 

“Güzel sanatlar ve Edebiyat Derneği olarak 30 Ağustos 2019 Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100 yıl dönümü olacak olan 2023 yılına kadar her yıl tekrarlanmasının planladığımız “DUMLUPINAR’DAN 20023’E PROJESİ “ kapsamında; Kütahya Dumlupınar ve Kurtuluş savaşı şehitlerimiz teması ile düzenlenen gece’de tüm şair ve sanatçılarımızla birlikte olmaktan gurur duydum.” Şeklinde görüş ve düşüncelerini dile getiren GÜDES Başkanı Naciye ZEYTİN geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden ressam Suna GÜRSOY KONUŞLU’ nun aramızdan zamansız ayrılışından duyduğu üzüntüyü gözyaşları ile dile getirdi.

 

 

Daha sonra bir konuşma yapmak için kürsüye gelen Belediye Başkan yardımcısı Salih ÖZDEN, “Sanat, insanlığın var oluşundan bu yana sürekli olarak değişim geçirmekte ve insanın ihtiyaçlarını dile getirmektedir. İnsan, sanatla birlikte gelişerek sanatı, kendini ifade etme aracı olarak kullanmaktadır.” Dedi.

“DUMLUPINAR’DAN 20023’E PROJESİ ŞİİR GECESİ” şiir dinletisi etkinliğinde ilk olarak sahne alan şair Esat ANIK, “DUMLUPUNAR BAŞKOMUTAN MEYDAN MUHAREBESİ VE BİR ÇOCUK KAHRAMAN” isimli makalesini okudu.

Şair ANIK’tan sonra sazı ile sahnedeki yerini aşan şair ve yerel sanatçı İsa KAHRAMN ise “AH BİR ATEŞ VAR” şiir ve okuduğu “BURASI HUŞTUR” Türküsü ile geceye ayrı bir renk kattı.

Daha sonra sırası ile şair Songül ERDEM, “BİZ TÜRKÜZ.” ve Züleyha ÖZBAY BİLGİÇ, “KALBİMDE VATAN VAR” isimli okudukları şiirleri ile adeta zirve yaptılar.

Kütahyalı tanınmış yerel sanatçı Âşık Mustafa SARI ise sazı ile ve okuduğu “DUMLUPINAR DESTANI” isimli türkü ile sanki gönülleri titretti.

“DUMLUPINAR’DAN 20023’E PROJESİ ŞİİR GECESİ” şiir dinletisine sürpriz isim olarak katılan Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Muammer ÖZER, Büyük şair Mehmet Akif ERSOY’un Çanakkale Şehitleri şiirinin kasidesini okuyarak hem yürekleri dağladı, hem göz yaşları sel olmasını sağladı ve kaside bitiminde salon adeta alkıştan sallandı.

Program sonunda Güzel Sanatlar ve Edebiyat Derneği Başkanı Naciye ZEYTİN tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri derneği emeği geçenlere ve şiir dinletisini şiir ve sazları ile katılan sanatçılara verildi ve daha sonra GÜSED gençleri tarafından hazırlanan çiğ köfte ve diğer ikramların bulunduğu masaya geçilerek gecenin finali yapıldı.

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.