Simav MTAL’de Ara Eleman Değil Aranan Eleman Yetişiyor

TUNA İŞLEYEN

Eğitim Yayın: 17 Ocak 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 17.01.2022 10:37:45
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1859 okunma
Google News

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Zafer Kalkınma Ajansının desteğiyle hayata geçirilen “Kütahya Yenilikçi Anlayışla Nitelikli İş Gücü Yetiştiriyor” isimli proje ile Simav MTAL Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanına yeni nesil atölye kuruldu.

 

Simav MTAL Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanında eğitim kalitesini arttırmak, atölye donanımını iyileştirmek amacıyla hazırlanan proje ile öğrencilerin yeni nesil teknolojik cihazlarla kendilerini geliştirmeleri ve günümüz teknolojisine uyum sağlayarak daha geniş iş imkânı bulmaları hedeflendi.

 

Proje kapsamında Simav MTAL Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanına sanayi sektöründeki teknolojik gelişmeler doğrultusunda deney setleri, yeni nesil ölçüm cihazları, teknolojik ekipmanlar ve kaynak simülatörü vs. toplam 29 kalem makine ve ekipmandan oluşan bir atölye kuruldu. Atölye sayesinde mezun olan öğrenciler ara eleman olmak yerine sektörlerinin aranan elemanı olmaya başladılar. Öğretmenler de aldıkları eğitici eğitimleriyle yeni nesil teknolojiye uyum sağladılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.