Sofu Mahallesi Kütahya'ya katmadeğer katan mahallemiz

Gündem Yayın: 26 Aralık 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 26.12.2020 11:27:57
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1103 okunma
Google News

Sofu Mahallesinin bitkisel ve hayvansal üretimde Kütahya’ya katma değer sağlayan mahallelerden birisi olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, emek veren mahalle sakinlerine teşekkür etti.
Mahalle ziyaretleri kapsamında Sofu Mahallesini ziyaret eden Belediye Başkanı Işık, mahallenin bitkisel ve hayvansal üretim ile ön plana çıktığını ve Kütahya’ya bu noktada ciddi katma değer sağladığını söyledi.

Başkan Işık, göreve geldikleri günden itibaren mahallenin ciddi birkaç sorunun çözüldüğünü söyledi. 2021 ve sonrasında yapılacak talepleri de Mahalle Muhtarı Ali Orhan’dan aldıklarını söyleyen Başkan Işık “4 mahallemizle birlikte bu mahallemize 300 tonluk su depomuzu yaptık ve faaliyete geçirdik. 2 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon hattımızı artıma sistemine bağladık. Yine yaklaşık 2 kilometrelik tarla yolunu açtık ve stabilizesini serdik ve faaliyete girdi. Mahallemizin girişi ve ana caddelerinde 850 metrelik asfalt yenilememizi yaptık. Bu çalışmalarla birlikte kaldırımların tamamı yenilendi” dedi.

Yapılan diğer faaliyetler hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Işık, çeşmelerin mermer ile kaplandığını, garip bir vatandaşın evinin yapıldığını ve mahallenin girişi ile parkalara güvenlik kameralarının takıldığını söyledi.

2021 yılı ve sonrasında Muhtar Ali Orhan’dan talepleri aldıklarını da belirten Başkan Işık, istihdamın artırılması ile ilgili tüm şehirde gençlere iş imkanı sağlayacak her türlü alternatifin değerlendirileceğini belirtti. Başkan Işık “Sosyal yardımların biraz daha artırılması yönünde talep geldi. Gençlere spor sahası, organik pazaryeri, sağlık ocağının düzenlenmesi ve genişletilmesi ile ilgili talep var. Bu konuyu görüşeceğiz ve yapılması gerekenleri yapacağız. Muhtarımız gençlerimiz için ücretsiz WiFi hattı istedi. Bu talebi de mutlaka değerlendireceğiz. Sosyal tesis ve düğün salonu talebini başlatacağız” dedi.

İlki Gaybiefendi Mahallesinde açılan doğalgazlı ekmek fırını talebini de değerlendireceklerini belirten Başkan Işık, kapalı durumda ki tarla yollarının açılması ile ilgili talebi de aldıklarını söyledi.
Kasım ayında yüz yüze yapılan anket çalışma sonuçlarını da açıklayan Başkan Işık Sofu Mahallesinde memnuniyet oranın yüzde 76 olduğunu söyledi. Hizmetleri yetersiz bulanların oranın ise yüzde 13 olduğunu söyleyen Başkan Işık mahalle sakinlerine teşekkür etti.
Mahalle Muhtarı Ali Orhan ise yapılan hizmetlerden ve ziyaretten dolayı teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.