SOSYAL TESİSLER DUVAR RESİMLERİYLE SÜSLENDİ

Sanat Yayın: 12 Temmuz 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 12.07.2017 12:54:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4433 okunma
Google News


TAVŞANLILI RESSAM KIYMET TÜRE GÖBEL SOSYAL TESİSLERİNDE İKİ DUVARA RENK VERDİ. TESİSLER YENİ HALİYLE MİSAFİRLERİNE NOSTALJİK BİR ORTAM SAĞLAYACAK.
Tavşanlılı ressam Kıymet Türe Göbel Sosyal Tesisleri'nde iki adet duvar resmi yapıyor. Tavşanlı'da büyüyen ve 40 yıl önce Antalya'ya yerleşen Kıymet Türe, resim öğretmeni olarak binlerce öğrenci yetiştirdikten sonra 1992 yılında trafoları resimleriyle süsleyerek Türkiye'nin tanınmış isimleri arasına girdi. 20 yıldır da sanat atölyesinde öğrenci yetiştiren Kıymet Türe'nin iki kızı da resim öğretmenliği yapıyor. 
Ailecek bu sanata tutkun olduklarını kaydeden ressam Türe "Büyüdüğüm şehre hizmet vermek bana büyük bir mutluluk veriyor. İki gündür Göbel'deyim ve sosyal tesislerin duvarlarına renk katmaktan onur duyuyorum. Özel bir firmanın 125 şubesinde resim yaparken, şehir görselinde tamamen gönüllülük ilkesiyle çalışıyorum. Özellikle trafoları, emniyetteki nezarethane, yaşlıların kaldığı huzur evlerini yani hayatın soğuk mekanlarını resimlerimle canlı tutmaya çalışıyorum. Göbel ise capcanlı, nefis bir yer. Nostaljik bir hava oluşturarak insanları geçmişe götürmeye çalışacağım. Burada bana ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.