SPOR KULÜPLERİ SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

SPOR KULÜPLERİ SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Spor Yayın: 11 Aralık 2013 - Çarşamba - Güncelleme: 11.12.2013 15:01:50
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2798 okunma
Google News

 

 

Amatör spor kulüplerinin sorunları ve faliyet alanları Tavşanlı'da yapılan istişare toplantısında gündeme getirildi. 17 kulübün katıldığı toplantıda, mülki amirlerden amatör spora yapılan desteğin arttırılması istendi.

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Tavşanlı'da istişare toplantısı düzenledi. İl Hakem Kurulu Başkanı Lokman Top, Futbol İl Temsilcisi Kerim Şentürk'ün de katıldığı Ayyıldız Cafe’deki toplantıda spor kulüplerinin yaşadığı sıkıntılar ve yapılan yatırımlar ele alındı.

 Tavşanlı'dan 17 kulüp, teknik adam ve gazetecilerin katıldığı toplnatıda ASKF Başkanı Murat Cengiz il genelinde devlet eliyle yapılan yatırımlar hakkımda bilgiler verdi.

Murat Cengiz, Karakova semt sahalarının eksiklerine rağmen çok önemli bir futbol merkezi olduğunu söyleyerek Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu'nun bu eksikleri gidermek adına çalışma yürüttüğünü söyledi. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın da TASK Genel Başkanı olması nedeniyle amatör sporun sorunlarına vakıf olduğunu kaydeden Cengiz "Kütahya'da Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç ile Genel Müdürümüz Mehmet Baykan sayesinde önemli yatırımlar yapılıyor. Tavşanlı'da yapılacak olan Ada stadı ve spor salonları bir çok boşluğu doldurmuş olacak. Domaniç'te de 700 bin TL'ye mal olan bir sahamız var. Orada sizlerde oynayacaksınız. Bu çalışmalarından dolayı bakanlığımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

ASKF Başkanı Murat Cengiz, Tavşanlı Linyitspor'un büyük bir başarı göstererek gurur kaynağı olduğunu belirterek Kütahyaspor'u da amatör ligde görmek istemediklerini kaydetti. Bu takımların amatörde yeri yok.” diyen Cengiz, Linyitspor'a profesyonel hayatında başarılar diledi.

Kütahya'da 10 yıldır belediye kaynaklarından yararlanamadıklarını ifade eden Murat Cengiz    "Bizler son 10 yılda belediyeden sadece 2 kez destek alabildik. Tavşanlılı takımlarımız bu konuda şanslıdır. Belediye başkanımız Mustafa Güler'in yardımda bulunduğunu biliyoruz. Bu konular amatör takımlarımız için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Toplantıda futbol kulüplerinin temsilcileri de yaşadıkları bazı sıkıntıları dile getirerek istişare toplantılarının daha sık yapılması gerektiğini, birlik sağlanarak yetkililere seslerini daha gür duyurmalarının önemli olduğunu söyledi.

Bu arada ASKF Başkanı Murat Cengiz'in yanında getirdiği fotoğraf albümü de ilgi çekiciydi. Albümde 84-85 sezonunda Linyitspor, Moymulspor, Akıncılarspor, Gençlikspor , Işıkspor gibi Tavşanlı kulüplerinin futbol takımları, güreş, masa tenisi ve voleybol takımları ile o dönemki yöneticilerin fotoğrafları bulunuyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.