Takma Kirpik Nasıl Kullanılır?

Gündem Yayın: 01 Ağustos 2019 - Perşembe - Güncelleme: 01.08.2019 15:30:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2782 okunma
Google News

Takma Kirpik Nasıl Kullanılır?

Kadınlar için göz makyajının yeri oldukça ayrıdır. Dolgun ve uzun kirpikler her kadının makyaj önceliğidir. Takma kirpiklerle bakışlar değiştirilip; hacimli ve yoğun kirpiklerle, bakışlardaki etkileyicilik artırılabilecektir.

Kirpikler kısa ve vurgulu yapmaya uygun değilse, takma kirpiklerden destek alınır. Bilhassa özel gün ve gece makyajında çok ihtiyaç duyulan takma kirpiklerin yanı sıra yapıştırıcı, kirpik kesme makası, tek kullanımlıklar, manyetik kirpikler ve kirpik kıvırıcılarına kadar birçok aksesuar da bulunur. Tek parça olarak kadınlara ulaşan takma kirpik modelleri kesilerek göz boyutuna uygun hale getirilip, gün boyu etkisini kaybetmeyen yapıştırıcılar ile kıvırma aksesuarlarıyla gözün bir parçası haline getirilebilir.

 

Takma Kirpik Çeşitleri Nelerdir?

Takma kirpik modelleri, göz şekline göre seçilmelidir. Gözler nispeten küçük ve birbirine yakınsa, dış kısmı yoğun olan takma kirpikler tercih edilebilir. Göz kapağı düşük ise, orta kısmı yoğun takma kirpiklerden edinilmelidir.

Takma kirpik kullanırken, gözün şekli kadar, yapıştırıcısı da aynı oranda önem taşır. Güçlü olması, göz dokusuyla uyumlu olması, çok önemli detaylardır. Takma kirpik, cımbız yardımıyla yapıştırılıp ayarlanabilir. Gidilecek gece veya sosyal ortam uzun süreliyse, kirpik yapıştırıcısı, çarpma, düşme ve fazla kırpıştırma etkisine karşı yanında bulundurulmalıdır. Takma kirpik üstüne maskara sürmek de mümkündür. Ama bu işlem kirpiklerin yerinden çıkmasına sebep olabilir. Bu sebeple maskara kirpik takılma öncesinde uygulanır. Krem gibi ürünler de, kirpiklerin cilde tutunmasını sağlayan yapıştırıcıyı bozabileceğinden işlem öncesi krem kullanılmamalıdır. Birbirinden hoş takma kirpik modelleri için https://www.cosmetica.com.tr/takma-kirpikler/ linkini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.