TARIMSAL SULAMA HATTI MÜJDESİ

Ekonomi Yayın: 19 Mayıs 2017 - Cuma - Güncelleme: 19.05.2017 11:33:03
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
5015 okunma
Google News

NAZLI’DAN ÇAVDARHİSAR’A 
TARIMSAL SULAMA HATTI MÜJDESİ
AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı Çavdarhisar’da bulunan tarımsal sulama hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Nazlı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yapılan görüşmeler sonrası, Çavdarhisar tarımsal sulama hattının yer altına alınacağının müjdesini verdi. 
AK Parti  iktidarları döneminde, son 14 yılda Kütahya’ya toplamda 12 milyar liralık yatırım ve destek sağlandığını söyleyen AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, bu tutarın önemli bir kısmı olan 1 milyar 35 milyon TL’lik bölümünün Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapıldığını ve yeni yatırımlarında devam ettiğini belirtti.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürüttülen,  "Ege Gelişim Projesi" kapsamındaki baraj, gölet, sulama ve taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, mesire yeri, bal ormanı, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetlerinin Mızıkçamı Tabiat Anıtı Çevre Düzenlemesi ile 2 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumu gibi yatırımların devam ettiğini ifade eden Nazlı, “Bu süreçte Kütahya’mızda devam eden, 62 baraj ve gölet inşa ediyoruz. 112 dereyi ıslah ediyoruz. Yaklaşık 168 bin dekar alanda ağaçlandırma ve 30 bin dekarda erozyon kontrolü çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda  yüz binlerce fidan toprakla buluşuyor ve binlerce dekar  arazi suya kavuşuyor.” dedi.
“ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR SORUN ORTADAN KALKMIŞ OLACAK”
Çavdarhisar’da yaklaşık 50 bin dekar arazinin sulanmasını sağlayan 21 kilometre ana kanal ve 220 kilometre kanaletten oluşan tarımsal sulama hattında meydana gelen deformasyon ve kırılmalar sonucunda yaşanan sorunların talepler doğrultusunda gündeme alındığını söyleyen Nazlı, “Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Çavdarhisar tarımsal sulama hattının yer altına alınması müjdesini almış bulunuyoruz. Sayın Bakanımız konuyla ilgili gerekli talimatları Devlet Su İşleri Genel Müdürüne bizzat iletmiştir. 30 milyon TL'nin üzerinde bir maliyetle yapılacak olan bu  proje ile Çavdarhisarlı çiftçi kardeşlerimizin büyük bir sorunu ortadan kalkmış oluyor. Hayırlı olsun. Bu vesile ile Kütahya’mıza gösterdiği ilgiden dolayı Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na bir kez daha teşekkür ederiz.” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.