Tarihi ana İsmet Güral ve Sami Güral da şahitlik etti

Gündem Yayın: 10 Temmuz 2018 - Salı - Güncelleme: 10.07.2018 10:38:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4643 okunma
Google News

Türkiye’de  yeni yönetim sistem başladı. 
Tarihi ana İsmet Güral ve Sami Güral da şahitlik etti. 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de mazbatasını alması ve yemin etmesinin ardından Türkiye'de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi resmen başlamış oldu. 


Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen göreve başlama törenine Kütahya’dan Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral ile Yönetim Kurulu Üyesi Sami Güral da katıldı. 
Tarihi tören Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın,  süvari birliğiyle Külliye'ye girişi sırasında 101 pare top atışı yapılmasıyla başladı.  
Davetlilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün yeni bir başlangıç yapıyoruz" dedi. 'Her alanda çok büyük hamleler yapacaklarını' söyleyen Erdoğan, "Cumhuriyetimizi yeni bir yönetim anlayışıyla şanlandırmanın sözünü veriyoruz. Bugün Bismillah diyerek adımını attığımız yeni başlangıcımızın ilk imtihanı 2023 hedeflerine ulaşmak olacaktır.  Bürokrasi değil hizmet üreten bir devlet yapısını inşa etmiş durumdayız. Kılavuzumuz yine demokrasi olacak. Milli iradenin üstünlüğü olacaktır. Her türlü hak ve özgürlükten, ülkemizin sahip olduğu tüm zenginliklerden, köken inanç meşrep bölge şehir farkı olmaksızın vatandaşlarımızın tamamının yararlanmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua etti. Mehter marşlarının icra edildiği törende, Çorlu’da meydana gelen tren kazasından dolayı müzik ve folklor etkinlikleri gerçekleştirilmezken, misafirlere, darphane tarafından özel bastırılan ve arka yüzünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve törene ilişkin enstantanelerin bulunduğu 1 liralardan hediye edildi. 
Çok sayıda yabancı devlet, hükümet, meclis ve heyet başkanlarının da takip ettiği tarihi tören sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’la kısa süreli görüşme imkanı bulan İsmet Güral, Cumhurbaşkanı’nı tebrik ederek, görevinde başarı temennilerinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.