Tarihi Eser Operasyonu

Asayiş Yayın: 26 Mart 2019 - Salı - Güncelleme: 26.03.2019 14:28:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3003 okunma
Google News

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Jandarma'dan tarihi eser operasyonu.
Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Tunçbilek Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Tunçbilek Merkez Mahallesinde Yol Emniyet ve Kontrol Devriyesi KOM Şube ile ortak yapılan çalışmalar sonucunda, 03 plakalı bir araç ile tarihi eser taşıdığı değerlendirilen malzemelerin Tavşanlı ilçesi Tunçbilek Beldesine getirileceği bilgisine ulaştı.

 


KOM Şube ekipleri, Merkez Karakol ekipleri ve Tunçbilek Karakol  ekipleri ile birlikte müşterek icra edilen Yol Kontrol Uygulamasında sürücülüğünü M. Ç. isimli şahsın yaptığı  otomobil durdurularak  yapılan kontrollerinde bagaj kısmında bulunan valiz içerisinde tarihi eser olduğu değerlendirilen tümü metal malzemeden yapılmış; 6 adet küçük kadeh,2 adet büyük kadeh,1 adet hayvan figürü, 1 adet insan figürü,1 adet hac işaretli sürahi, 1 adet üzeri hac, insan figürü süs eşyası, 1 adet üzeri hac işaretli mektup kutusu, 1 adet küçük boy süs eşyası, 1 adet hac işaretli olan mühür, 2 adet hac işaretli kâse, 1 adet mermerden yapılmış insan figürü olmak üzere 18 parça ele geçirilmiştir.Ayrıca sürücü Murat Ç. ile birlikte araç içerisinde bulunan B.T. ve N. A. isimli şüpheliler yakalandı. Olay ile ilgili olarak Tavşanlı Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verildi. Alınan talimatlar doğrultusunda söz konusu şüpheliler alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Söz konusu ele geçirilen 18 parça malzeme muhafaza altına alınarak Kütahya Müze Müdürlüğü'ne bilirkişi tespit raporu için gönderildi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.