Taş ve Gümüş Takıya Dönüşüyor, Engeller Kalkıyor

Gündem Yayın: 01 Nisan 2022 - Cuma - Güncelleme: 01.04.2022 16:30:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1210 okunma
Google News

Kütahya Valisi Ali Çelik, “Taş ve Gümüş Takıya Dönüşüyor, Engeller Kalkıyor” projesi kapsamında Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İİBF Kamu Yönetimi binasında açılan atölyeleri ziyaret ederek kursiyerlerle görüştü.

Gümüş işleme, taş işleme ve bilgisayar atölyelerinde incelemelerde bulunan Vali Ali Çelik, üretim aşamaları, ekipmanlar ve eğitimler hakkında DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal’dan bilgiler aldı.

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Dumlupınar Üniversitesinin destekleriyle hayata geçirilen projenin iyi bir organizasyonla engelli bireyler için gümüş üretiminin merkezi haline gelebileceğini ifade eden Vali Çelik, emeği geçenlere teşekkür etti.

“ONLARIN MUTLULUĞUNDAN MUTLU OLMAK ÇOK DEĞERLİ”

Engelli bireylerin üretimde yer almasından duyduğu mutluluğu da paylaşan Vali Çelik, “İnsanların mutluluk algıları farklı. Bir şey kazandığında mutlu olan insanlar var, bir de başkalarına bir şey kazandırdığında mutlu olanlar. Başkaları için bir şey yapıp, onların mutluluğundan mutlu olmak çok değerli. Sizler bu projeyle inşallah bunun bir parçası olacaksınız” dedi.

Proje kapsamında 100 engelli bireye takı tasarımı ve üretimine dair eğitim verilecek, eğitimlerin tamamlanmasının ardından 8 engelli birey sürekli istihdam edilecek.

FIRÇALARLA KÜTAHYA RESİM SERGİSİ

Vali Çelik, atölyelerdeki ziyaretinin ardından DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri tarafından Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında hazırlanan ‘Fırçalarla Kütahya Resim Sergisi’nin açılışına katıldı.

Rektörlük binasında sergilenen resimleri inceleyen Vali Çelik, GSF Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin ile öğrencilerden resimler hakkında bilgi aldı.

Resimleri inceledikten sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Çelik, çalışmalarından dolayı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.