TAŞ ÜZERİNDE SANAT

TAŞ ÜZERİNDE SANAT

Sanat Yayın: 11 Haziran 2014 - Çarşamba - Güncelleme: 11.06.2014 16:16:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5394 okunma
Google News

Doğal taşlar sanata dönüşüyor

Doğadan topladığı taşların üzerine resimler yaparak onları sanat eserine dönüştürüyor.

Kütahyalı sanatçı Halil Çabalar, doğadan topladığı taşların üzerine resimler yaparak onları bir sanat eseri haline getiriyor.

Yurtdışından Kütahya’ya kesin dönüş yaptıktan sonra burada emekli olan Halil Çabalar sanatla ilgilenmeye başladı.

İlk önce karakalem çalışmalarına yönelen Taş ressamı Çabalar, daha sonra küçük şeylere resim yapmaya karar verdi.

2 yıldır doğadan topladığı taşlara resimler yaparak sanat yaşamını bu yönde devam ettiriyor. Çabalar, sadece taşlara değil, mermer ve deniz kabuğuna da resimler yapıyor.

Taş ressamı Halil Çabalar, “ilk olarak karakalem çalışmaları yapmaya başladığını söyleyen Çabalar,  herkes büyük tablolara resim yapıyor bende küçük ürünlere resim yapmayı düşündüm ve doğadan topladığım taşlara resimler işleyeme başladım” dedi.

Çabalar, taşlara, daha çok doğayı sevdiğim için doğa resimleri yapmayı tercih ediyorum. Resim beni rahatlatıyor. Gördüğünüz şeyler insanları rahatlatıyor. Onun için resmi tercih ediyorum ifadelerini kullandı.

Çabalar, şimdiye kadar sergi açmadığını ve en yakın zaman da açacağını belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.