TAVŞANLI ADLİYESİNDE KAN BAĞIŞI

Sağlık Yayın: 09 Haziran 2016 - Perşembe - Güncelleme: 09.06.2016 09:36:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3723 okunma
Google News

TAVŞANLI ADLİYESİNDE KAN BAĞIŞI

Tuna İŞLEYEN 

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi Adliyesinde hakim, savcı ve personeller Kızılay'a kan bağışladılar.

Kızılay ve Adliye işbirliği ile gerçekleşen bağış kampanyasına katılan adliye mensupları yoğun ilgi gösterdiler.

Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı Murat Tiryaki de kan bağışı yaptı. Her kan bağışının bir hayat kurtardığını söyleyen Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı Murat Tiryaki, " Bir ünite kan bağışında bulunmak bir hayat kurtarmakla eşdeğerdir. Biz de bu bilinçle hareket ederek Kızılay Kan Merkezi yetkililerimizin gözetiminde bu sosyal sorumluluğa destek veriyoruz. Adliyemizde kurulan stantta gün boyunca personelimiz, avukatlarımız ve vatandaşlarımız kan bağışına destekte bulundu" şeklinde konuştu.

Kızılay Kan Merkezi yetkilileri ise kan bağışı kampanyasına destek veren Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı Murat Tiryaki başta olmak üzere tüm adliye personeli, avukatlar ve vatandaşlara teşekkür etti. Kan vermenin sağlık açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Kütahya Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Mahmut Ulusoy, "Her kan bağışı aldığımızda ufak bir sağlık taraması yapıyoruz. Bağışçılarımız doktor kontrolünün ardından kan verebiliyor. Bağışlanan her kanı hastalık taramasından geçiriyoruz ve herhangi bir hastalığa da rastlanırsa bağışçımızla iletişime geçerek tedavi olması konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Bunun yanı sıra bağışlanan her ünite kan ile birçok kişinin hayatını kurtarıyoruz. Kan bağışı sağlığımız için hiçbir zararı yoktur. Bu nedenle bağış yapacak durumda olan her sağlıklı vatandaşımızı kan vermeye davet ediyoruz" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.