TAVŞANLI BELEDİYESİ İTFAİYE'SİNE YENİ EKİPMANLAR

TAVŞANLI BELEDİYESİ İTFAİYE'SİNE YENİ EKİPMANLAR

Gündem Yayın: 12 Aralık 2015 - Cumartesi - Güncelleme: 12.12.2015 14:09:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3576 okunma
Google News

 

İTFAİYE’YE YENİ EKİPMANLAR

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi İtfaiye Amirliği’ne atlama yatağı ve temiz hava dolum kompresörü alındı.

Tavşanlı Belediyesi İtfaiye Amirliği’nin ekipmanlarına yenileri eklendi. Acil durumlarda bina tahliyesinde kullanılmak üzere Atlama Yatağı ve yangınlarda karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı kullanılan temiz hava tüplerinin dolumunu yapacak kompresör ünitesi alındı.

Devlet Malzeme Ofisi (DMO) aracılığı ile yaklaşık 60 bin TL’ye mal edilen ekipmanların tanıtımı yapılırken, personele de eğitim verildi. Zimak Güvenlik Ekipmanları firmasının yetkilisi Adnan Sözen, birçok kuruma bu tür ürünler temin ettiklerini söyleyerek bilgiler verdi.

Tavşanlı Belediyesi İtfaiye Amirliği’nde düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme programına Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ile Başkan Yardımcısı Ali Özden de katıldı. Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı İtfaiyesi’nin her geçen gün güç kazandığını ve daha profesyonel yaklaşımlarla olaylara müdahale ettiğini söyleyerek yeni ekipmanların hayırlı olmasını diledi.

Başkan Güler “Tavşanlı Belediyesi olarak her alanda en iyi hizmeti düşünüyoruz. Bu bağlamda istemesek de zaman zaman karşımıza çıkan üzücü olaylar karşısında tedbirlerimizi alıyoruz. Geçtiğimiz yıl İtfaiye Amirliği’mize trafik kazalarında sıkışan yaralıları en kısa sürede kurtarabilmek için kesici ekipmanlar almıştık. Bugünde acil tahliye gerektiren durumlarda kullanılacak Atlama Yatağını İtfaiyemize kazandırdık. Bu yatak sayesinde 25 metre yükseklikten yani 8 katlı bir binanın tepesinden atlamak zorunda kalan ya da intihar teşebbüsünde bulunan vatandaşımızı yaralanmadan kurtarmış olacağız. İki itfaiye erimizin sadece 60 saniyede kurabileceği bu ekipman İtfaiyemize güç katacaktır. Duamız odur ki inşallah hiçbir zaman bu ürünü kullanmak zorunda kalmayız” ifadelerini kullandı.

Zimak Güvenlik Ekipmanları firmasının yetkilisi Adnan Sözen ise, “Bugün Tavşanlı’ya itfaiyeci arkadaşlarımızın hayat kurtarmada kullanacakları çok önemli ürünleri teslim etmek ve bilgilendirmek amacıyla geldik. Atlama Yatağımız yüksek binalarda acil tahliyeler söz konusu olduğunda kullanılıyor. Arkadaşlarımıza nasıl kullanacaklarını öğrettik. Tavşanlı Belediyesi’ne hayırlı olsun“ dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.