TAVŞANLI'DA 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ

MEYDAN'DA HAİN KALKIŞMAYI LANETLİYORUZ

Gündem Yayın: 13 Temmuz 2017 - Perşembe - Güncelleme: 13.07.2017 13:36:03
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
4526 okunma
Google News

 

 

Tüm yurtta olduğu gibi Tavşanlı  da hain darbe girişiminde canının veren 249 şehidimizi anıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde 81 il ve büyük ilçelerde başlatılan 15 Temmuz Şehitlerini Anma programları kapsamında Tavşanlı Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ellerindeki Türk Bayraklarıyla sloganlar atarak hain kalkışmayı lanetledi. Vatandaşlar millet iradesine, vatan toprağına sahip çıkmak için tankların, mermilerin önüne atılarak hayatlarını kaybeden şehitlerimiz için dua etti.

Sabah saatlerinde şehitlik ve şehit yakınlarını ziyaretle start alan etkinliklerin akşam bölümünde Kur'an tilavetinin ardından İznik Mehteran Takımı Cumhuriyet Meydanında konser verdi, Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Daha sonra sırasıyla AK Parti İlçe Başkanı Hilmi Gümüş, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ve Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara kürsüye gelerek vatandaşlara hitap etti.

 

Ak Parti ilçe Başkanı Hilmi Gümüş kürsüye çıkarak yaptığı konuşmada şunları söyledi, “ O gün Tavşanlı halkımız ve tüm Türkiye Cumhuriyeti Dünyada emsali görülmemiş bir ihanete karşı dur demeyi bildi. O gün sokaklara indik ve Türkiye’nin geleceğini kurtardık.  O gün sokaklara indik çocuklarımızın geleceğini torunlarımızın geleceğini kurtardık. Bugün de şunun sözünü veriyorum, en son hain adalet karşısında hesap vermeden, bizim bu mücadelemiz devam edecektir. Ben bunun sözünü partim adına, tüm teşkilatlarım adına sizlerin huzurunda bir kez daha yinelemek istiyorum. İstediler ki Türkiye sürekli dışa bağımlı ülke olsun, hiçbir zaman başını kaldırmasın. Ancak 15 Temmuz bunun miladı idi. 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’nin önündeki engel kalktı. Hiç kimse behise kapılmasın başımızda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Cumhurbaşkanımız var başkomutanımız var. Ancak bu hainlerin oyunları devam ediyor. Olur olmadık kişilerin isimlerini vererek süreci sulandırmak istiyorlar. İtirafçılık müessesinden faydalanarak hepsi dışarı çıkmanın planları içerisindeler. Ancak şunu söylemek istiyorum, hukuk ne ceza verirse versin, orası adaletin, bağımsız mahkemelerin vereceği karardır. Ama toplum vicdanında, Tavşanlılı hemşehrilerimin vicdanında artık mahkum olmuşlardır. Artık içeriden çıksalar da, belki hiçbir ceza almasalar da Tavşanlılı halkımız onları gömdü ve cezalandırdı” diyerek bu terör örgütleri ile mücadelenin devam edeceğini söyledi.

 

"VATAN HAİNLERİ ALLAH'A NASIL HESAP VERECEK "

Belediye Başkanı Mustafa Güler konuşmasında ülkemizin hiç beklemediği ve dünya tarihinde görülmemiş bir ihanete uğradığını söyleyerek, vatan hainlerinin ne bu dünyada, nede öbür dünyada hesap veremeyeceğine inandığını kaydetti. Başkan Güler "Ahmet Günday Yıldız bizim gençlik yıllarımızın yazarıdır. Onun söylediği bir şey var. "Ekmek yediği pisleten tek millet vardır onlarda Ermenilerdir" diyor. Ancak biz 5 Temmuz akşamında bu topraklarda can bulan, hayat, şifa ve rızık bulan bizim içimizden insanların ihanetini gördük. Onlara bir sıfat bulamıyoruz. Kurani manada hırsızın, katilin, zina edenin hesaba çekilmesi var. İnancımıza göre hem bu dünyada, hem de öbür dünyada muhasebesi olacaktır. Tek bir konu hariç. Vatan hainliğinin diğer alemde hesabı yok. Gidecekleri yer cehennemdir. Onlar kendilerinden olmayan insanların canına, malına, ırzına kastedeceklerdi. Devletin her kademesinde yer almalarına rağmen Servi hortlatmak, bu kadim milleti köle haline getirmek istediler. Ülkemizi emperyal güçlere peşkeş çekmek istediler. Allah'a şükür başaramadılar" diye konuştu

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında 13 Temmuz Perşembe akşamı Cumhuriyet Meydanı'nda saat 21:00'de önemli bir konferans verileceğini hatırlatan Belediye Başkanı  Güler, Akit yazarı Mehmet Koçak tarafından verilecek konferansta Sırplar tarafından 8 bin 372 Boşnak kardeşimizin vahşice öldürüldüğü Srebrenitsa katlimaından 15 Temmuz Hain Darbe Gecesi'ne konulu konferansa Tavşanlı halkını davet etti.  Başkan Güler bu konu hakkında şu ifadeleri kullandı; "Perşembe akşamı Boşnak halkına uygulanan soykırımın simgesi Srebrenitsa katliamını anacağız. 11 Temmuz 1995 tarihinde Avrupa'nın tam ortasında icimizi acıtan, vicdanımızı sızlatan katliam yaşandı. Sonrasında Boşnak kardeşlerimiz kendilerini temizlemek istedi, çocuklarını düşürdüler kaldıramayanlar intihar etti. Ama asla örf ve adetlerinden vazgeçmediler. Dünyaya ne yaparsanız yapın önce Müslüman, sonra Türk'üz diye haykırdılar. Bir çok hesap yapılabilir, ama Allah'ın da bir hesabı var. Bu memleket dünyanın lideri olacak. İşte o zaman Türk'ün adaleti dünyaya huzur ve barış getirecek. Perşembe günü Boşnak kardeşlerimizi anacağımız konferansımıza tüm halkımızı davet ediyorum"

Ak Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ise o gece yaşananları ayrıntılı şekilde anlatarak milletin gerekli mücadeleyi en iyi şekilde yaptıklarını ifade ederek, “ Herkes o gece görev yerlerine gidiyor. O gün evine giden bir insan evinde haberi televizyondan aldığı anda belki üstünü değiştirmeden o haliyle ev haliyle ‘Ben dışarı gidiyorum, ben milleti vatanı korumaya gidiyorum’ diye o anda dışarı çıkıyor. Evde çocuklar bırakılıyor, eşler bırakılıyor, anne babalar bırakılıyor, o anda sevdiği ne varsa üzerine 5 para almadan o anda görev yerine gidiliyor. Görev yeri neresi ? işte burası enteresan ve ilginç . Herkese adeta bir görev verilmiş. Herkes bulunduğu görev yerine gitti. Sanki aylardır tatbikat yapılıyor, sanki bir düzenli ordu var ve ne yaparcasına herkes ne yapacağını bilercesine korkusuzca herkes görev yerine koşuyor. Ondan sonra bir bekleyiş zamanı.  O anda siyaset yok, o anda Dünya görüşü şu görüş bu görüş yok. Vatanını seven herkes gözleri, kulakları televizyonlarda Cumhurbaşkanımızın mesajını bekliyor. Ve bir haber alıyoruz , şükürler olsun Cumhurbaşkanımızın sağlığı yerinde ve İstanbula doğru hareket edecek. İlk anda o gördüğünüz cep telefonundan bir görüntü ile birlikte o anda dahada kesin olan talimatı almış oluyoruz. Diyor ki Cumhurbaşkanımız ‘ Ben milletin üstünde bir güç tanımam milletimi sokağa hava limanına davet ediyorum. Elbette bunu yapanların yanına bu kalmayacak. Elbette bu gecenin de bir sabahı var. Elbette o havada dolaşan uçaklar yerer inecekler” diyerek Cumhurbaşkanın talimatını yerine getirdiklerini belirtti.

Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara ise “ Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine milletimiz sokakları ve meydanları doldurarak tankların topların ve silahların üzerine yürüyerek ölümü göze alarak bu darbe girişimini başarısızlığa uğrattı. Tarih yazdılar.  Milletimiz bu vatan topraklarında demokrasisinin ve egemenliğine sahip çıktı. Biz her 15 Temmuz’da onları saygı ile yad edeceğiz. Onların miraslarını gelecek nesillere aktaracağız. Türkiye artık eski Türkiye değildir, Türkiye artık daha güçlü Türkiye’dir” diye hitap ettikten sonra birlik ve beraberlik ile Türk milletinin bileğini kimsenin bükemeceğini vurgulayarak şehitlerimizi rahmetle andıklarını, gazilerimizi de şükranlarını ilettiklerini belirtti.

15 Temmuz Etkinlikleri'nin 1. gününde protokol konuşmalarının ardından gazilerimiz Rıfat Özer ve Üzeyir Civan kürsüye gelerek o karanlık gecede yaşadıklarını anlattı. Program Türk Halk Müziği'nin usta ismi Esad Kabaklı'nın konseriyle sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.