TAVŞANLI TARİH KOMİSYONUNDAN MAĞARA VE KÖY İNCELEMESİ

Dünya Yayın: 16 Ekim 2012 - Salı - Güncelleme: 16.10.2012 16:48:33
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
8068 okunma
Google News

 

TAVŞANLI Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Tarih ve Kültür Araştırma Komisyonu üyeleri Derbent şehitliği,  Ömerbey antik dönemden kalan alanı, Elmaağacı ve Eşen köyleri arasında bulunan Naldöken mağarası incelemesine katıldılar.

Naldöken mağarası, astım hastalığına da iyi gelebileceği düşüncesi ile Kütahya İl Genel Meclisi İhtisas Komisyonunca  1 . Derece Doğal (Tabii) Sit niteliğindeki ender bulunan  mağaralardan olduğundan  kanun gereği aynen korunmasına ve ilgili kurumların raporları doğrultusunda mağaranın Maden Teknik Araştırma Genel Müdürlüğünce incelenmesi Haziran ayında kararı alınmıştı.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Belediye başkan vekili Mehmet Atabay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Levent Kayık, Şube Müdürü Hamdi Sarıöz,  Tarih ve Kültür İnceleme Komisyonu başkanı İsmail Kartal ve 30 komisyon üyesi ile gezi ve incelemelerde bulundu.

Eşen sınırlarında yer alan Naldöken mağarasına giren ekip, buranın en iyi şekilde değerlendirilerek turizme de kazandırılması gerektiği görüş birliğine vardı.

Daha önce Uludağ Üniversitesi tarafından da incelemeleri yapılan mağaranın Türkiye’de ender bulunur özellikte olduğu belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.