TAVŞANLI’YA 3. ETAP SANAYİ SİTESİ

Ekonomi Yayın: 22 Kasım 2016 - Salı - Güncelleme: 22.11.2016 11:52:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
5028 okunma
Google News

TAVŞANLI’YA 3. ETAP SANAYİ SİTESİ

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesinde yapılacak olan 3. Etap sanayi sitesi için protokol imzaları atıldı.

İlçedeki Küçük Sanayi Sitesinde Tavşanlı Belediyesi ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası  işbirliğiyle 214 adet sanayi dükkanı inşa edilecek. Söz konusu proje için Belediye Başkanı Mustafa Güler ile Oda Başkanı Yasin Demirci arasında protokol imzalandı.

Tavşanlı’da Küçük Sanayi Sitesi’nde ilk 2 etap yetersiz geldiği için 3. etap için çalışmalar başladı. Tavşanlı Belediyesi ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası işbirliğiyle 214 adet yeni sanayi dükkanı inşa edilecek.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, ilçede ilk olarak 1995 yılında hayata geçen küçük sanayi sitesi projesinin sürekli genişlediğini söyleyerek, “İlk olarak 304 adet, ikinci etabında ise 440 adet yapılan sanayi dükkanları hala ihtiyaca cevap veremiyor. Çünkü ilçe merkezinde bulunan sanayici esnafı ile Kuruçay Sanayi esnafları da bu alana taşınacağı için 3. Etap sanayi sitesi mecburiyet haline geldi. Bizde bu yönde Madeni Eşya Sanatkarları Odası ile işbirliğine giderek bir proje geliştirdik. Belediyemiz bu alanda Madeni Eşya Sanatkarları Odası’na işyeri karşılığı yer tahsis ederek, 214 adet daha sanayi dükkanı kazandırılacak” dedi.

Başkan Güler, yeni sanayi dükkanlarının Tavşanlı’ya hayırlı olmasını temenni etti.

Tavşanlı Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Yasin Demirci de yaptığı açıklamada, “Odamız ve Belediye arasında esnafa hizmet noktasında elbirliği ile hareket başladı. Belediyemiz, mevcut sanayimizin yolları, altyapısı konusunda çalışma yürütüyor. Odamız da Belediye’den işyeri karşılığında arsa aldı. Çalışmalar da Aralık ayında başlayacak olup, temel atma töreni 2. etabın kura çekimleri ile birlikte yapılacak. Sanayi sorunları ile ilgili Odamız ve Belediye arasında esnafımıza hizmet noktasında önemli bir işbirliği içindeyiz. Bu konuda bize, esnafımıza yardım için söz veren ve desteklerde bulunan Belediye Başkanımıza şahsım ve esnafım adına teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğin sonucunda, Tavşanlı Küçük Sanayi Sitesi’ni bölgemizde her konuda örnek gösterilecek bir seviyeye getireceğiz. Öte yandan, bölgemizde olmayan, bilişim teknolojileri iş eğitim merkezi (CNC tezgahlara operatör yetiştiren okul) binamızı da yapıyoruz. Okulla ilgili girişimleri de Gümrük Bakanlığı nezdinde Esnaf Genel Müdürlüğü ile yapacağız” dedi. 

3. etap proje de hayata geçtiğinde küçük sanayi sitesindeki dükkan sayısı yaklaşık 1000’e ulaşacak. 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.